Åbent samråd om ophugning af danske skibe uden for Danmarks grænser
Udvalg: Udenrigsudvalget
Mødedato: 05-09-2017
Starttidspunkt: 13.30
Lokale: Vær. 2-133
Udenrigsudvalget har kaldt miljø- og fødevareministeren i samråd om ophugning af danske skibe uden for Danmarks grænser. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 5. september 2017 kl. 13.30 i vær. 2-133 på Christiansborg.

Miljø- og fødevareministeren er blevet bedt om at redegøre for, hvad han har foretaget sig over for danske redere, siden Danwatch sidste år afslørede brud på Hong Kong-konventionen, som handler om forsvarlig ophugning af skibe. Derudover ønsker udvalget svar på, om ministeren mener, at ophugning af danske skibe i udlandet foregår under forsvarlige forhold, og hvilke konsekvenser det skal have for danske rederier, hvis de lader skibe ophugge i strid med internationale konventioner.

Udvalget ønsker også at vide, hvad ministeren vil gøre for at sikre, at Hong Kong-konventionen overholdes, når danske skibe ophugges uden for Danmarks grænser, og hvilke tiltag ministeren mener, der kan tages for i højere grad at tænke en forsvarlig og bæredygtig ophugning med i konstruktionen af skibe.

Samrådsspørgsmål AN og AP er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL) og Ulla Sandbæk (ALT).

Tilmelding til samrådet er nødvendig.

Kontakt
Udvalgssekretær
Niklas Borker Bjerre
3337 3621
Send e-mail
Udvalgsassistent
Amalie Andresen
3337 3618
Send e-mail