Åbent samråd om lukning af VUC-centre i provinsen og landdistrikterne
Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Mødedato: 23-04-2019
Starttidspunkt: 10.30
Sluttidspunkt: 11.30
Lokale: 2-080
Udvalget for Landdistrikter og Øer har kaldt undervisningsminister Merete Riisager (LA) i åbent samråd om lukning af VUC-centre i provinsen og landdistrikterne. Samrådet er åbent for alle og bliver afholdt tirsdag den 23. april 2019 kl. 10.30 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har spurgt undervisningsministeren, om ministeren mener, at det er et udtryk for en regering, der prioriterer et land i balance, når otte VUC-centre beliggende i provinsen og landdistrikterne lukker som følge af regeringens omprioriteringsbidrag. Ministeren skal også svare på, om ministeren agter at gøre noget for at redde de otte VUC-centre, der lukker til sommer, og hvad ministeren vil gøre for at sikre, at de 13 øvrige lukningstruede VUC-centre ikke lukker. Ministeren skal endeligt svare på, om ministeren mener, at færre VUC-centre også vil betyde, at færre fremover får en voksen- og efteruddannelse, og om ministeren er enig i, at lukningen af de otte VUC-centre særligt vil ramme nogle af de dele af landet og nogle af de personer, der har allermest brug for voksen- og efteruddannelse.

Samrådsspørgsmålet er stille med henvisning til, at TV2 og Avisen.dk den 14. marts 2019 oplyste, at otte VUC-centre i henholdsvis Hirtshals, Ebeltoft, Brovst, Grindsted, Frederiksværk, Rudkøbing, Frederikssund og Varde skal lukke til sommer, og at 13 øvrige VUC-centre derudover er lukningstruet som følge af bl.a. regeringens nedskæringer på området i form af omprioriteringsbidraget.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Magnus Heunicke (S) og Rasmus Horn Langhoff (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mads Fallesen
3337 3642
Send e-mail
Udvalgsassistent
Anna Udby Seitzberg
3337
Send e-mail