Åbent samråd om udviklingen i antallet af statslige arbejdspladser uden for hovedstaden
Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Mødedato: 21-12-2017
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 14.30
Udvalget for Landdistrikter og Øer har kaldt minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, i samråd om udviklingen i antallet af statslige arbejdspladser uden for hovedstaden. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 21. december 2017, kl. 13.30-14.30, i vær. 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bl.a. anmodet ministeren redegøre for, hvordan den faktiske udvikling af statslige arbejdspladser uden for hovedstaden hænger sammen med regeringens ambition fra udspillet "Bedre balance" fra 2015, hvoraf det fremgår, at "flere statslige arbejdspladser skal ligge uden for hovedstadsområdet og i højere grad være til stede i alle landsdele".

Ministeren skal også svare på, om faldet i antallet af statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet skyldes regeringens nedskæringer i bl.a. uddannelsessektoren, og om udviklingen med færre statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet vil fortsætte trods ny udflytningsplan, hvis regeringen holder fast i besparelseskrav på bl.a. uddannelsesområdet.

Udvalget har også spurgt, om ministeren vil garantere, at antallet af statslige arbejdspladser uden for København ikke falder i indeværende valgperiode.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Magnus Heunicke (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mads Fallesen
3337 3642
Send e-mail
Udvalgsassistent
Anna Udby Seitzberg
3337
Send e-mail