Åbent samråd om følger af de forkerte opgørelsesmetoder for overbelægning
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Mødedato: 19-12-2017
Starttidspunkt: 15.00
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: 1-133
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har kaldt sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i åbent samråd. Samrådet finder sted tirsdag den 19. december 2017 kl. 15.00 i lokale 1-133 på Christiansborg.

Ministrene er blevet bedt om at redegøre for, om de ændrede og fejlbehæftede opgørelsesmetoder i forhold til belægningsprocenterne på det medicinske område har været et bevidst valg fra den daværende ministers side eller blot en beklagelig fejl, samt hvad forklaringen er på, at Sundheds- og Ældreministeriet tilsyneladende har skiftet forklaring på overbelægningsspørgsmålet under vejs i forløbet.
Derudover har udvalget bedt ministrene redegøre for, hvilke negative effekter den de facto overbelægning som følge af de forkerte opgørelsesmetoder på det medicinske område har haft i forhold til patientbehandlingen og arbejdsmiljøbelastningen, samt om der har været flere påbud og anmærkninger fra Arbejdstilsynet på de sygehusafdelinger, der har været ramt af overbelægningen som følge af fejlberegningerne.
Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Kirsten Normann Andersen (SF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Jørgen Nielsen
3337 5528
Send e-mail
Udvalgssekretær
Camilla Vejlø Hartling
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Hanne Schmidt
3337 5538
Send e-mail