Åbent samråd om overgreb på og omsorgssvigt af børn
Udvalg: Social-, Indenrigs- og Børneudvalget
Mødedato: 30-11-2017
Starttidspunkt: 12.00
Sluttidspunkt: 12.00
Lokale: 2-133
Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg har kaldt børne- og socialminister Mai Mercado (KF) og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) i samråd om indsatsen mod overgreb på og omsorgssvigt af børn. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 30. november 2017 kl. 12.00 i vær. 2-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministrene tilkendegive, om regeringen mener, der skal nye initiativer til i forhold til at forebygge og undgå fremtidige tilfælde af grove svigt i sager om overgreb på og omsorgssvigt af børn, og om ministrene finder, at der bør skrides til en øget ansvarliggørelse af kommunerne.

Endvidere har udvalget bedt børne- og socialministeren tilkendegive, om hun mener, at der behov for at stille øgede krav til det socialfaglige uddannelsesniveau for personer, der arbejder på opholdssteder for anbragte børn og unge, og for dem, der arbejder som kommunal plejefamilie.

Endelig har udvalget bedt ministeren forholde sig til, i hvilket omfang ikke socialfagligt uddannet personale kan være en del af personalegruppen omkring anbragte børn og unge, og om der bør indføres særlige krav til denne gruppe af medarbejdere.

Samrådsspørgsmålene D og E er stillet efter ønske fra Pernille Bendixen (DF) og Karin Nødgaard (DF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Charlotte Avnsted-Vilman
3337 3648
Send e-mail
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sherie Falding
3337 5544
Send e-mail