Åbent samråd om tilgængelighed for handicappede
Udvalg: Social-, Indenrigs- og Børneudvalget
Mødedato: 30-06-2017
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 10.30
Lokale: 1-133
Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg har kaldt børne- og socialminister Mai Mercado (KF) og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i samråd om tilgængelighed for handicappede. Samrådet er åbent for alle og finder sted fredag den 30. juni 2017 kl. 9.00 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt børne- og socialministeren redegøre for sin holdning til, at et udkast til ændring af bekendtgørelsen om bygningsreglementet (BR15) bl.a. forringer kravene til tilgængelighed for handicappede, og om ændringen af bekendtgørelsen skal opfattes som udtryk for, at regeringen har ændret kurs på handicapområdet.

Udvalget har desuden bedt transport-, bygnings- og boligministeren redegøre for, hvordan han mener at udkast til ændring af bekendtgørelse om bygningsreglementet 2015 (BR15), der bl.a. forringer kravene om tilgængelighed, hænger sammen med regeringens udspil om at indføre et generelt forbud i Danmark mod diskrimination af handicappede. Og om det er ministerens intentioner fremover at forringe kravene til tilgængelighed i bygningslovgivningen.


Samrådsspørgsmålene AJ, AK og AL er stillet efter ønske fra Orla Hav (S), Kristian Hegaard (RV) og Kaare Dybvad (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Charlotte Avnsted-Vilman
3337 3648
Send e-mail
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sherie Falding
3337 5544
Send e-mail