Åbent samråd om regeringens erhvervspakke
Udvalg: Skatteudvalget
Mødedato: 23-01-2018
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 10.15
Lokale: 2-080
Skatteministeren og erhvervsministeren er indkaldt til åbent samråd om regeringens erhvervspakke. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 23. januar 2018 kl. 10.15 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Skatteudvalget har indkaldt skatteminister Karsten Lauritzen (V) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til en drøftelse af regeringens erhvervspakke.

Udvalget har bedt ministrene om at redegøre for deres holdninger til, at det nye investorfradrag, som bliver indført som en del af erhvervspakken, ifølge skatteeksperter vil blive udnyttet til skattespekulation, uden at pengene ender hos de små virksomheder og iværksættere, som det oprindelig var hensigten.

Udvalget ønsker bl.a. en drøftelse af, om de værnsregler, som planlægges indført, kan sikre, at der ikke opstår skattehuller, der kan udnyttes til utilsigtede muligheder for skattetænkning, og af om de skatteordninger, som aftalepartierne er enige om at indføre for at undgå snyd og svindel med investorfradraget, vil skabe så meget bureaukrati, at ordningen bliver uattraktiv for små virksomheder og iværksættere.

Samrådsspørgsmål Y, Z og Æ er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Thea Halse
3337 3194
Send e-mail
Udvalgsassistent
Jette Marlene Hansen
3337 5532
Send e-mail