Åbent samråd om finanslovaftalen for 2018
Udvalg: Skatteudvalget
Mødedato: 18-12-2017
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 09.00
Lokale: 2-080
Skatteministeren er indkaldt til åbent samråd om skatteelementerne i finanslovaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Samrådet er åbent for alle og finder sted mandag den 18. december kl. 9.00 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Skatteudvalget har bedt skatteministeren om en drøftelse af fordelingsprofilen - både hvad angår geografi og indkomst - af de respektive skattenedsættelser i finanslovsaftalen, bl.a. skattefritagelse af arbejdsgiverbetalt privattelefon, afskaffelse af udligningsskatten og boligjobordningen.

Udvalget har desuden bedt skatteministeren redegøre for, i hvilket omfang der for relativt lavtlønnede grupper uden arbejdsgiverbetalt privattelefoni vil være en øget økonomisk gevinst ved at komme i arbejde som følge af finanslovens skattenedsættelser.

Endelig ønsker udvalget en drøftelse af, om centrale velfærdstilbud som ældrepleje, daginstitutioner og skoler har så god en kvalitet og er så stærkt økonomisk fremtidssikret, at det er fornuftigt først at beslutte store skattenedsættelser og lade den offentlige vækst være mindre end befolkningsudviklingen tilsiger, der er behov for.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S).


Kontakt
Udvalgssekretær
Thea Halse
3337 3194
Send e-mail
Udvalgssekretær
Neel Christina Grønlund
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Jette Marlene Hansen
3337 5532
Send e-mail