Åben høring om bloddonation – mænd der har sex med mænd, risikofyldt adfærd og patientsikkerhed
Udvalg: Ligestillingsudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget
Mødedato: 25-04-2018
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 15.35
Lokale: 1-133
Ligestillingsudvalget og Sundheds- og Ældreudvalget har taget initiativ til at afholde en høring om bloddonation med særligt fokus på udvælgelsesprocessen af bloddonorer. Høringen finder sted den 25. april kl. 13.00-15.35 i lok. 1-133 på Christiansborg.

Sigtet med høringen er at belyse behovet for og konsekvenserne af at ændre udvælgelsesprocessen af bloddonorer fra en proces, hvor der fokuseres på bloddonorers seksuelle orientering til en proces, hvor der fokuseres på, om den enkelte bloddonor har en risikofyldt seksuel adfærd. På høringen vil man også høre om udvælgelsesprocessen i et internationalt perspektiv, herunder erfaringer fra Sverige samt udviklingen i sygdomme, der kan overføres via bloddonation og konsekvenserne for patientsikkerheden og sikring af respektfuldhed over for den enkelte bloddonor ved en eventuel ændring af udvælgelsesprocessen.

På høringen vil der bl.a. være oplæg fra:

- Morten Bagge Hansen, Rigshospitalets Blodbank

- Helena Ström, Utredere Socialstyrelsen i Sverige

- Jens Lundgren, professor i klinisk medicin, Rigshospitalet/Københavns Universitet

- Jan Gerstoft, professor i klinisk medicin, Rigshospitalet

- Thomas Kinch Volstrup, sundhedspolitisk talsperson for LGBT Danmark

- Flemming Bøgh-Sørensen generalsekretær i Bloddonorerne i Danmark

Programmet kan ses her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 10. Der er et begrænset antal tilhørerpladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt med udgangspunkt i først til mølle-princippet. Det er muligt at skrive sig på venteliste, hvorefter man vil modtage en mail, hvis der viser sig at være plads. Opmærksom henledes på, at man kan tilmelde to personer per organisation/virksomhed/arbejdsplads.

Tilmelding kan ske her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Katinka Villemoes
3337 3633
Send e-mail
Udvalgsassistent
Gitte Ravn Jensen
3337 5533
Send e-mail