Europaudvalget rejser til Canada den 7.-10. februar 2017
Udvalg: Europaudvalget
Startdato: 07-02-2017
Slutdato: 10-02-2017
Sted: Ottawa og Toronto, Canada
Europaudvalget besøger Canada den 7. – 10. februar 2017. Fokus vil især være på CETA.

Folketingets Europaudvalg besøger Canada den 7. - 10. februar 2017 som led i udvalgets arbejde med frihandelsaftalen mellem EU og Canada (CETA)

Europaudvalget rejser den 7. februar til Ottawa, hvor udvalget bl.a. skal mødes med CETA-chefforhandleren for den canadiske regering, Steve Verheul. Verheul har været chefforhandler for CETA under skiftende regeringer og vil sætte udvalget ind i de canadiske forventninger til aftalen og Canadas handelspolitiske strategi generelt. Udvalget vil desuden besøge Business Council of Canada og drøfte det canadiske erhvervslivs holdning til CETA. Der vil være et møde med Nanos Research, som vil give udvalget et indtryk af den canadiske befolknings holdninger til CETA. Herudover vil udvalget mødes med Council of Canadians, som er en non-profit interessegruppe med fokus på bl.a. miljø, fair trade og et mere inkluderende demokrati.

Europaudvalget rejser videre til Toronto den 9. februar om morgenen, hvor udvalget bl.a. skal mødes med Ontarios handelsminister, Michael Chan, som udvalget vil drøfte forventningerne til CETA og udenrigshandelsspørgsmål med. Desuden møder udvalget Canadas største privatsektor fagforbund, UNIFOR, hvor udvalget vil få et indtryk af holdninger og forventninger til CETA og frihandel generelt på arbejdstagersiden. Herudover mødes udvalget ligeledes med det canadiske forbrugerråd, Consumers Council of Canada, hvor udvalget vil få et indtryk af forbrugernes syn på og forventninger til CETA-aftalen. En netværksreception med det dansk canadiske handelskammer er sidste punkt på rejseprogrammet for Europaudvalgets Canada-besøg.



Formål

Formålet med udvalgsrejsen er dels at få et konkret indblik i, hvordan Danmark kan få bedst mulig gavn af CETA-aftalen, samt hvad vi kan lære af forhandlingsforløbet, herunder om vi i forbindelse med forhandlinger om kommende frihandelsaftaler kan samarbejde mere med nationale interesseorganisationer i det land aftalen indgås. Rejsens formål er samtidig at få et indtryk af holdningen i det canadiske samfund til aftalen, herunder i organisationer på arbejdsmarkedet, i miljøorganisationer, forbrugerorganisationer mv.

Deltagere
Øvrige deltagere

Udvalgssekretær Henriette Benzon Bang
Udvalgsassistent Niels Yde

Budget
190.000 kr.
Regnskab
182.998 kr.