Åbent samråd om kontanthjælpsloftet og effektevaluering af jobreform fase I
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 27-06-2018
Starttidspunkt: 11.40
Sluttidspunkt: 12.20
Lokale: 2-080
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er indkaldt til 2 åbne samråd om kontanthjælpsloftet og effektevaluering af jobreform fase I. Samrådene er åbne for alle og finder sted onsdag den 27. juni 2018 kl. 11.40 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Beskæftigelsesudvalget har bedt beskæftigelsesministeren redegøre for om ministeren er enig med statsministerens udtalelse "kontanthjælpsloftet har betydet, at der er 16.700 færre danskere på kontanthjælp" samt redegøre for effektevalueringen af jobreform fase 1. Udvalget har også bedt ministeren bekræfte, hvorvidt økonom Anders Bruun Jonassens udtalelser vedrørende regnemetoden bag effektevaluering, samt udtalelsen, at faldet i kontanthjælpsmodtagere ikke kan henføres til jobreformen, er korrekte. Hertil har udvalget bedt ministeren forklare, hvorfor han fortsat fremfører, at kontanthjælpsloft, 225-timers-regel og integrationsydelse bringer flere i arbejde, i betragtning af, at han ikke er i stand til at dokumentere det, og i betragtning af, at STAR den 28. februar 2018 har offentliggjort et notat med titlen "Status jobreform fase 1" der snarere tyder på det modsatte, nemlig at mennesker på de pågældende lave ydelser fastholdes i ledighed.

Ydermere er ministeren blevet bedt om at redegøre for, hvorvidt effektevalueringen isoleret set viser en effekt af kontanthjælpsloftet, eller både kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen. Udvalget har afsluttende bedt ministeren redegøre for, hvorvidt ministeren er enig i, at det aldrig har været en del af målsætningen bag jobreform fase 1, at få flere i uddannelse, samt redegøre for om det giver mening at sammenholde den opregnede effekt af jobreform fase 1 med den forventede effekt, idet den opregnede effekt også indeholder uddannelse.


Samrådsspørgsmål AØ, AÅ, BA, BB, BC og BD er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S).

Samrådsspørgsmål BP og BQ er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail