Åbent samråd om Arbejdstilsynets procedurer i forbindelse med registreringer af dødsulykker
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 22-05-2018
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 14.45
Lokale: 2-080
Åbent samråd med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om Arbejdstilsynets procedurer i forbindelse med registreringer af dødsulykker. Samrådet er åbent for alle og afholdes tirsdag den 22. maj 2018, 5 minutter efter afstemninger, dog tidligst kl. 13.30 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Arbejdstilsynet mener ikke, at der er dokumentation for, at en 48-årig mand døde af de kvæstelser, som han pådrog sig, da han faldt fra otte meters højde ned i et betongulv. En førende hjerneekspert har vurderet, at der er en klar sammenhæng mellem arbejdsulykken og mandens død. Et lignende forløb skete for en polsk arbejder. Udvalget har derfor bedt beskæftigelsesministeren svare på, hvad ministeren mener om disse 2 sager, også i forhold til om Arbejdstilsynets procedurer er tilstrækkelige.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, om ministeren mener, at samarbejdet mellem Arbejdstilsynet og AES fungerer optimalt og om registreringen af dødsulykker er retvisende.
Tilsidst er ministeren blevet bedt om at svare på, hvad ministeren vil gøre for at forbedre procedurer i Arbejdstilsynet og i samarbejdet med andre relevante institutioner.


Samrådsspørgsmål AV er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL) og Karsten Hønge (SF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail