Beretning nr. 15/2017 om politiets opgavevaretagelse efter styrket terrorberedskab og indførelse af midlertidig grænsekontrol

Status: Afventer opfølgning

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen handler om politiets opgavevaretagelse efter styrket terrorbredskab og indførelse af midlertidig grænsekontrol.

Formålet med undersøgelsen er at vurdere, om politiet har sikret, at konsekvenserne af det ekstra resursetræk til terrorberedskabet og grænsekontrollen går mindst muligt ud over borgerne. Følgende spørgsmål besvares i beretningen:

• Har politiet løbende tilpasset grænsekontrolindsatsen til migrationssituationen for at frigøre politi-faglige resurser til politiets øvrige opgaver?
• Har politiet sikret, at omprioriteringen går mindst muligt ud over den grove borgerrettede kriminalitet og borgernes tryghed?
• Har politiet sikret, at den styrkede indsats på de 7 politisk prioriterede områder er videreført, som det er forudsat i flerårsaftalen?

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 26. april 2018.
Emneord: politi og våben

Beretning om politiets opgavevaretagelse efter styrket terrorberedskab og indførelse af midlertidig grænsekontrol

Beretning nr. 15/2017 om politiets opgavevaretagelse efter styrket terrorberedskab og indførelse af midlertidig grænsekontrol (pdf-version)
Html-version