Beretning nr. 25/2015 om revisionen af statsregnskabet for 2015

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen handler om resultaterne af Rigsrevisionens revision af statsregnskabet for 2015. Stats-regnskabet er det samlede regnskab for de 20 ministerier, der havde bevilling til at afholde udgifter og opkræve indtægter for staten.

Formålet med revisionen har været at vurdere, om oplysningerne i statsregnskabet er rigtige og om ministerierne har forvaltet statens midler i overensstemmelse med Folketingets beslutninger. Statsrevisorerne baserer sig på beretningen i den gennemgang og kontrol af statsregnskabet, som de ifølge grundloven hvert år skal gennemføre, inden Statsrevisorerne forelægger statsregnskabet med deres bemærkninger til Folketingets beslutning.

I beretningen omtaler Statsrevisorerne nogle af de problemer, som er konstateret ved revisionen. De mest kritiske sager har ført til forbehold og udtalelser i erklæringerne om ministeriernes regnskaber.

Endelig handler beretningen om Rigsrevisionens erklæring om EU-midler i Danmark, og der omtales en række sager, hvor forvaltningen af EU-midler kan forbedres.

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 14. september 2016.

Emneord: statsregnskabet

Beretning om revisionen af statsregnskabet for 2015

SR2515 (pdf-version)
Html-version