Beretning nr. 14/2012 om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen handler om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats. Andre aktører er fx private virksomheder, organisationer eller a-kasser, der varetager jobsamtaler med og/eller aktivering af de ledige i fx virksomhedspraktik.

Kommunerne kan indgå samarbejde med andre aktører under enten landsdækkende rammeaftaler eller lokale aftaler. Kommunerne har haft mulighed for at bruge 3 forskellige rammeaftaler, herunder serviceudbuddet for dagpengemodtagere og arbejdsmarkedsparate kontant- og starthjælpsmodtagere med undtagelse af ledige med lang videregående uddannelse.

Formålet med Rigsrevisionens undersøgelse er at sammenligne effekten af andre aktørers beskæftigelsesindsats under serviceudbuddet med jobcentrenes indsats og at undersøge, hvordan Arbejdsmarkedsstyrelsen understøtter kommunernes opfølgning på effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats. Dette er undersøgt ved at besvare følgende spørgsmål:

• Er effekten af andre aktørers beskæftigelsesindsats under serviceudbuddet på niveau med jobcentrenes beskæftigelsesindsats?
• Understøtter Arbejdsmarkedsstyrelsen kommunernes opfølgning på effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats?

Rigsrevisionen har igangsat undersøgelsen på eget initiativ i september 2012.

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 21. august 2013.
Emneord: aktivering og jobformidling