Beretning nr. 5/2012 om etablering af Udbetaling Danmark

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen handler om etableringen af Udbetaling Danmark, som er en ny selvejende institution under Social- og Integrationsministeriet. Udbetaling Danmark får overdraget en række opgaver vedrørende objektiv sagsbehandling fra kommunerne og skal varetage udbetaling af ca. 180 mio. kr. til ca. 2 mio. borgere. Formålet med beretningen har været at kortlægge og vurdere, om Social- og Integrationsministeriet og Udbetaling Danmark bidrager til at sikre en tilfredsstillende forvaltning af Udbetaling Danmark myndighedsområde og en tilfredsstilende service til borgerne. Det har Rigsrevisionen undersøgt ved at besvare følgende spørgsmål:

• Hvilke administrative ændringer er der sket med etableringen af Udbetaling Danmark, og hvordan er finansieringen af Udbetaling Danmark tilrettelagt?
• Har Udbetaling Danmarks bestyrelse etableret tilfredsstillende styringsmæssige rammer for samarbejdet mellem Udbetaling Danmark og ATP, og har Social- og Integrationsministeriet fastlagt et tilfredsstillende tilsyn med Udbetaling Danmark?
• Har Social- og Integrationsministeriet og Udbetaling Danmark fastlagt tilfredsstillende rammer for at sikre borgernes retssikkerhed og for at følge op den service, som borgerne får?

Rigsrevisionen har igangsat undersøgelsen på eget initiativ i august 2012.

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 30. januar 2013.
Emneord: sociale ydelser