Beretning nr. 21/2011 om revisionen af EU-midler i Danmark i 2011

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Rigsrevisionen har udarbejdet en beretning med erklæring om revisionen af EU-midler i Danmark i 2011, dvs. revisionen af de indtægter, som Danmark har modtaget fra EU (EU-indtægter), og de bidrag, som Danmark har betalt til EU (EU-udgifter). Erklæringen og beretningen er afgivet for at tydeliggøre Rigsrevisionens overordnede vurdering af EU-området i Danmark. Formålet med revisionen er at vurdere, om forvaltningen af EU-midler i Danmark samlet set fungerer tilfredsstillende.

Beretningen har fokus på 3 områder:

• Fødevareministeriets forvaltning af EU's landbrugsstøtteordninger, herunder administrationen af arealkontrollen og krydsoverensstemmelseskontrollen.
• Europa-Kommissionens underkendelser mod Danmark, og hvilke initiativer Fødevareministeriet har taget for at mindske det beløbsmæssige omfang af underkendelserne.
• Effekten af lokale projekter, som modtager EU-støtte. Bornholm er blevet udvalgt som case, og det er undersøgt, om der her er opstillet effektmål for Regionalfonden, Landdistriktsfonden og Fiskerifonden, og om det er muligt at måle effekten af de givne tilskud.

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 14. november 2012.