Beretning nr. 14/2009 om det digitale tinglysningsprojekt

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen handler om det digitale tinglysningsprojekt. Domstolsstyrelsen, som er en uafhængig institution under Justitsministeriet, har varetaget implementeringen af det digitale tinglysningssystem i tæt samarbejde med Tinglysningsretten, som blev etableret i 2007.

Tinglysning omfatter offentlig registrering, efterprøvelse og offentliggørelse af rettigheder i tingbogen, bilbogen, personbogen og andelsboligbogen. Den digitale tingbog blev efter flere udskydelser idriftsat den 8. september 2009, mens de øvrige bøger endnu ikke er idriftsat. Efter idriftsættelsen af den digitale tingbog oplevede brugerne problemer med tinglysning i tingbogen, hvilket bl.a. resulterede i lange sagsbehandlingstider.

Formålet med undersøgelsen, som er igangsat på baggrund af Statsrevisorernes anmodning, har været at vurdere implementeringen af det digitale tinglysningsprojekt, herunder beslutningsgrundlaget for implementeringen, projektstyringen, den økonomiske styring, systemets funktionalitet og den organisatoriske forberedelse samt idriftsættelsen af systemet.

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 17. august 2010.