Beretning nr. 9/2007 om genopretning af jernbaneinfrastrukturen

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen handler om Transportministeriets tilsyn med Banedanmark og Banedanmarks genopretning af jernbaneinfrastrukturen. Hovedmålet med genopretningen af jernbaneinfrastrukturen er at øge togenes rettidighed (regulariteten). Det skal - med undtagelse af signalområdet - ske ved en fuldstændig afvikling af efterslæbet på vedligeholdelse i 2009 og på fornyelse i 2014.

Rigsrevisionen har tidligere undersøgt Banedanmark i beretning nr. 14/01 om Banestyrelsen (juni 2002), beretning nr. 13/03 om Trafikministeriets koncernstyring (september 2004) og beretning nr. 1/05 om 7 sager (om Banedanmark) forelagt for Folketingets Finansudvalg (september 2005). De 3 undersøgelser viste generelt, at Banedanmarks økonomi- og projektstyring ikke var tilfredsstillende, og at Transportministeriets tilsyn hermed var utilstrækkeligt.

Formålet med beretningen er at vurdere, om både Transportministeriets tilsyn med Banedanmark og Banedanmarks styring er inde i en tilfredsstillende udvikling, der skaber et godt grundlag for at realisere formålet med "Aftale om trafik for 2007" om genopretning af jernbaneinfrastrukturen. Rigsrevisionen har derfor undersøgt, om Transportministeriets tilsyn med Banedanmark er blevet forbedret, samt om Banedanmarks styring er forbedret.

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 12. marts 2008.

Beretning om genopretning af jernbaneinfrastrukturen

SR0907 (pdf-version)
Html-version