Beretning nr. 8/2007 om a-kassernes rådighedsvurderinger

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen handler om forsikrede lediges rådighed for arbejdsmarkedet. Det er en betingelse for at modtage dagpenge, at de forsikrede ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket bl.a. indebærer, at de er aktivt jobsøgende og deltager i jobcentrenes kontaktforløb og aktiveringstilbud.

A-kasserne udbetaler dagpenge til de forsikrede ledige, men har samtidig også ansvaret for at vurdere, om de ledige står til rådighed. Rigsrevisionen har fundet det væsentligt at undersøge rammerne for a-kassernes rådighedsvurderinger af de ledige, fordi ledigheden for tiden er historisk lav, og arbejdsmarkedet er præget af mangel på arbejdskraft, særligt inden for visse brancher.

Rigsrevisionen har i beretningen undersøgt, om a-kassernes procedurer bidrager til, at a-kasserne rådighedsvurderer de ledige i overensstemmelse med rådighedsreglerne. Rigsrevisionen har videre undersøgt, om Arbejdsdirektoratet fører et tilfredsstillende tilsyn med a-kassernes rådighedsvurderinger. Endelig har Rigsrevisionen undersøgt, om Beskæftigelsesministeriet sikrer en effektiv kommunikation mellem a-kasserne og jobcentrene til brug for a-kassernes rådighedsvurderinger.

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 6. februar 2008

Beretning om a-kassernes rådighedsvurderinger

SR0807 (pdf-version)
Html-version