L 102 Forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v., byggeloven og lov om produkter og markedsovervågning.

(Gennemførelse af dele af drikkevandsdirektivet, herunder risikobaseret tilgang til vandsikkerhed, minimumskrav til hygiejne for materialer, der kommer i kontakt med drikkevand, minimumskrav til behandlingskemikalier og filtermedier, der kommer i kontakt med drikkevand, adgang til drikkevand og oplysninger til offentligheden).

Af: Miljøminister Magnus Heunicke (S)
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Samling: 2023-24
Status: 3.beh./Vedtaget

Spørgsmål 6

Vil ministeren yde teknisk bistand til at udarbejde et ændringsforslag med tilhørende bemærkninger, som sikrer, at der fremover skal udføres fuld kontrol af drikkevand fra private brøndejere, og at udmøntning af lovforslagets bemyndigelser ikke som udgangspunkt begrænses til at implementere drikkevandsdirektivets bestemmelser på minimumsniveau? Baggrunden for ændringsforslaget er Danmarks Naturfredningsforenings høringssvar, som bemærker, at det ganske enkelt er en forkert tilgang at gennemføre minimumsimplementering. Danmark kan uden problemer gennemføre strengere tiltag end foreskrevet i direktivet. F.eks. er den tidligere fjernelse af kontrol af drikkevand fra private brøndejere (der forsyner en enkelt eller op til 10 husstande) en stor fejl. Det betyder, at en stor gruppe mennesker, der forsynes med vand fra små anlæg, i dag kan drikke sundhedsskadeligt vand, uden at hverken myndigheder eller borgerne er klar over dette.
Dato: 06-03-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: vand- og havmiljø
Dokumentdato: 18-03-2024
Modtaget: 18-03-2024
Omdelt: 19-03-2024

L 102 - svar på spm. 6 om teknisk bistand til ændringsforslag som skal sikre fuld kontrol af drikkevand fra private brøndejere

MOF L 102 - svar på spm. 6 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 06-03-2024
Modtaget: 06-03-2024
Omdelt: 06-03-2024

Spm. om teknisk bistand til ændringsforslag som skal sikre fuld kontrol af drikkevand fra private brøndejere

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version