Udlændinge- og Integrationsudvalget (UUI) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 299

Vil ministeren i forlængelse af UUI alm. del - svar på spørgsmål nr. 208 oplyse, om ministeren er enig med spørgeren i, at der altid skal indsendes aktuelle speciallægeerklæringer (ikke ældre end 3 år) i dispensationssager om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, hvor speciallægen konkret tager aktuel stilling til, hvordan det specifikke handikap varigt forhindrer udlændingen i at opfylde den betingelse, der søges dispensation fra og udelukker, at udlændingen ikke vil blive i stand til at opfylde kravet pga. sit handikap? Vil ministeren endvidere redegøre for, om Udlændingestyrelsen – ligesom gymnasier og uddannelsesinstitutioner – verificerer eller bør verificere ægtheden af indsendte lægeerklæringer, eksempelvis ved at rette henvendelse til lægen? Vil ministeren slutteligt redegøre for, om denne praksis kan forbedres af ministeren uden lovændringer?
Dato: 11-03-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: ophold og visum
Dokumentdato: 05-04-2024
Modtaget: 05-04-2024
Omdelt: 05-04-2024

UUI alm. del - svar på MFU spm. 299 om ministeren er enig med spørgeren i, at der altid skal indsendes aktuelle speciallægeerklæringer (ikke ældre end 3 år) i dispensationssager om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, hvor speciallægen konkret tager aktuel stilling til, hvordan det specifikke handikap varigt forhindrer udlændingen i at opfylde den betingelse, der søges dispensation fra og udelukker, at udlændingen ikke vil blive i stand til at opfylde kravet pga. sit handikap?

UUI alm. del - svar på spørgsmål 299 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 11-03-2024
Modtaget: 11-03-2024
Omdelt: 11-03-2024

MFU spm. om ministeren er enig med spørgeren i, at der altid skal indsendes aktuelle speciallægeerklæringer (ikke ældre end 3 år) i dispensationssager om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, hvor speciallægen konkret tager aktuel stilling til, hvordan det specifikke handikap varigt forhindrer udlændingen i at opfylde den betingelse, der søges dispensation fra og udelukker, at udlændingen ikke vil blive i stand til at opfylde kravet pga. sit handikap?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version