Udlændinge- og Integrationsudvalget (UUI) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 263

Ministeren bedes anmode Anklagemyndigheden om deres vurdering af, hvilken betydning det har for mulighederne for hvidvask, terrorfinansiering, korruption og anden økonomisk kriminalitet samt menneskehandel, at lønnen til udenlandske arbejdstagere fra tredjelande i dag skal udbetales til en dansk bankkonto? Herunder bedes Anklagemyndigheden forholde sig til følgende spørgsmål: 1) Vil det være nemmere for kriminelle at bedrive hvidvask, terrorfinansiering, korruption og anden økonomisk kriminalitet samt menneskehandel, hvis lønnen for udenlandske arbejdstagere fra tredjelande udbetales til en bankkonto i udlandet i stedet for en dansk bankkonto – enten i hele ansættelsesperioden eller i en periode på op til 180 dage? 2) Har det betydning for Anklagemyndighedens mulighed for at rejse tiltale og løfte bevisførelsen til domfældelse for sager om hvidvask, terrorfinansiering, korruption og anden økonomisk kriminalitet samt menneskehandel, hvis lønnen for udenlandske arbejdstagere fra tredjelande udbetales til en bankkonto i udlandet i stedet for en dansk bankkonto – enten i hele ansættelsesperioden eller i en periode på op til 180 dage? 3) Oplyser Anklagemyndigheden SIRI om domme for hvidvask, korruption, stråmandsvirksomhed, menneskehandel og anden økonomisk kriminalitet?
Dato: 29-02-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: indvandrere og integration
Dokumentdato: 19-04-2024
Modtaget: 19-04-2024
Omdelt: 19-04-2024

UUI alm. del - svar på MFU spm. 263 om ministeren vil anmode Anklagemyndigheden om deres vurdering af, hvilken betydning det har for mulighederne for hvidvask, terrorfinansiering, korruption og anden økonomisk kriminalitet samt menneskehandel, at lønnen til udenlandske arbejdstagere fra tredjelande i dag skal udbetales til en dansk bankkonto?

UUI alm. del - svar på spørgsmål 263 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 22-03-2024
Modtaget: 22-03-2024
Omdelt: 22-03-2024

UUI alm. del - foreløbigt svar på MFU spm. 263 om ministeren vil anmode Anklagemyndigheden om deres vurdering af, hvilken betydning det har for mulighederne for hvidvask, terrorfinansiering, korruption og anden økonomisk kriminalitet samt menneskehandel, at lønnen til udenlandske arbejdstagere fra tredjelande i dag skal udbetales til en dansk bankkonto?

UUI alm. del - foreløbigt svar på spm. 263 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 29-02-2024
Modtaget: 29-02-2024
Omdelt: 29-02-2024

MFU spm. om ministeren vil anmode Anklagemyndigheden om deres vurdering af, hvilken betydning det har for mulighederne for hvidvask, terrorfinansiering, korruption og anden økonomisk kriminalitet samt menneskehandel, at lønnen til udenlandske arbejdstagere fra tredjelande i dag skal udbetales til en dansk bankkonto?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version