Indfødsretsudvalget (IFU) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 68

Vil ministeren redegøre for, hvordan processen håndteres, hvis en ansøger om dansk statsborgerskab har sit navn stavet forkert i det fremsatte og eventuelt vedtagne lovforslag om indfødsrets meddelelse, og dette navn ikke er i overensstemmelse med ansøgerens juridiske navn som følge af eventuelle fejl i de indsendte ansøgningspapirer? Betyder en fejlstavning af et navn i lovforslaget om indfødsrets meddelelse, at ansøgeren ikke juridisk har opnået dansk statsborgerskab, da navnet ikke matcher med det juridisk registrerede navn? Spørgeren bemærker, at der tidligere har været stillet ændringsforslag specifikt med rettelser af navne i lovforslag om indfødsrets meddelelse. Dette antyder, at korrekt stavning af navnet er af central juridisk vigtighed for gyldigheden af meddelelsen af statsborgerskab. Er det korrekt forstået, at ansøgere, hvis navne er stavet forkert på det vedtagne lovforslag, juridisk set ikke har modtaget dansk statsborgerskab?
Dato: 03-01-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: indfødsrets og naturalisering
Dokumentdato: 31-01-2024
Modtaget: 31-01-2024
Omdelt: 31-01-2024

IFU alm. del - svar på spm. 68 om, hvordan processen håndteres, hvis en ansøger om dansk statsborgerskab har sit navn stavet forkert i det fremsatte og eventuelt vedtagne lovforslag om indfødsrets meddelelse m.v.

IFU alm. del - svar på spørgsmål 68 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 03-01-2024
Modtaget: 03-01-2024
Omdelt: 03-01-2024

Spm. om, hvordan processen håndteres, hvis en ansøger om dansk statsborgerskab har sit navn stavet forkert i det fremsatte og eventuelt vedtagne lovforslag om indfødsrets meddelelse m.v.

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version