Indfødsretsudvalget (IFU) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 105

Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af IFU alm. del - samrådsspørgsmål D, eventuelt med indhentelse af et bidrag fra Justitsministeriet, redegøre for, om man vil kunne konvertere nuværende afgørelser i Det Centrale Kriminalregister (Kriminalregisteret), Det Centrale Fingeraftryksregister (Fingeraftryksregisteret), Det Centrale Dna-profilregister (dna-profilregisteret) og Nationalt Fotoregister (NF) til et nyt datasystem uden slettefrist, for udlændinge, som har ansøgt om dansk indfødsret og samtykket til databehandlingen, og som det af databeskyttelsesretlige proportionalitetshensyn kun er vandelskravsansvarlige medarbejdere i Indfødsretskontoret under Udlændinge- og Integrationsministeriet, der har adgang til? Vil ministeren estimere hvad udviklingen af et sådan nyt system, hvor medarbejdere i Indfødsretskontoret kan se alle karensgivende kriminalitetsregistreringer vil koste, og hvor lang tid udviklingen vurderes at ville tage, og vil ministeren indtil et system er i brug undersøge ansøgere i Fingeraftryksregisteret?
Dato: 07-02-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: indfødsrets og naturalisering
Dokumentdato: 29-02-2024
Modtaget: 29-02-2024
Omdelt: 29-02-2024

IFU alm. del - svar på spm. 105 om man vil kunne konvertere nuværende afgørelser i Det Centrale Kriminalregister (Kriminalregisteret), Det Centrale Fingeraftryksregister (Fingeraftryksregisteret), Det Centrale Dna-profilregister (dna-profilregisteret) og Nationalt Fotoregister (NF) til et nyt datasystem uden slettefrist, for udlændinge m.v.

IFU alm. del - svar på spørgsmål 105 (pdf-version)
Html-version
IFU alm. del - svar på spm. 94 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 07-02-2024
Modtaget: 07-02-2024
Omdelt: 07-02-2024

Spm., om man vil kunne konvertere nuværende afgørelser i Det Centrale Kriminalregister (Kriminalregisteret), Det Centrale Fingeraftryksregister (Fingeraftryksregisteret), Det Centrale Dna-profilregister (dna-profilregisteret) og Nationalt Fotoregister (NF) til et nyt datasystem uden slettefrist, for udlændinge m.v.

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version