§ 20-spørgsmål S 548 Om førtidspensionister der er blevet nedreguleret i indkomst.

Til: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Dato: 04-12-2020
Samling: 2020-21
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 04-12-2020
Endelig besvarelse 09-12-2020
Spørgsmålets ordlyd:
Vil ministeren tydeliggøre sit tidligere svar på spørgsmål nr. S 393 om samlevende under 2 års varighed, hvor førtidspensionister er blevet nedreguleret i indkomst og dermed kun kan bidrage delvis til deres fælles husholdning, at disse nye samlevende kærester ikke har et afgiftsfrit gavebeløb på 67.100 kr., når lønmodtagere skal kompensere for indkomsttabet ved at bidrage med faste månedlige pengeoverførsler til førtidspensionistens levefod, og at der her er tale om indkomst beskattet af pengeoverførsler fra 0 kr., når man ser bort fra lejlighedsgaver og fælles husholdning?
Skriftlig begrundelse:
Spørgsmålet stilles på baggrund af skatteministerens svar den 25. november 2020 på spørgsmål nr. S 393. Her oplyste ministeren, at »der grundlæggende ikke er nogen der skal være bange for at blive beskattet af almindelig forsørgelse, som de modtager fra deres partner som led i en fælles hushold. Det gælder også selv om den ene bidrager mere økonomisk end den anden. I sidste ende tror jeg, at samlevende selv kan finde ud en rimelig fordeling af husleje og økonomisk forpligtelser i parforholdet. Det accepterer skattereglerne faktisk også.«
Dokumentdato: 04-12-2020
Modtaget: 04-12-2020
Omdelt: 04-12-2020

Vil ministeren tydeliggøre sit tidligere svar på spørgsmål nr. S 393, at samlevende under 2 års varighed, hvor førtidspensionister er blevet nedreguleret i indkomst og dermed kun kan bidrage delvist til deres fælles husholdning, at disse nye samlevende kærester ikke har et afgiftsfrit gavebeløb på 67.100, når lønmodtagere skal kompensere for indkomsttabet ved at bidrage med faste månedlige pengeoverførsler til førtidspensionistens levefod, og at der her er tale om indkomst beskattet af pengeoverførsler fra 0 kr., når man ser bort fra lejlighedsgaver og fælles husholdning?

Vil ministeren tydeliggøre sit tidligere svar på spørgsmål nr. S 393, at samlevende under 2 års varighed, hvor førtidspensionister er blevet nedreguleret i indkomst og dermed kun kan bidrage delvist til deres fælles husholdning, at disse nye samlevende kærester ikke har et afgiftsfrit gavebeløb på 67.100, når lønmodtagere skal kompensere for indkomsttabet ved at bidrage med faste månedlige pengeoverførsler til førtidspensionistens levefod, og at der her er tale om indkomst beskattet af pengeoverførsler fra 0 kr., når man ser bort fra lejlighedsgaver og fælles husholdning? (pdf-version)
Html-version