UGEPLAN FOR FOLKETINGET 28. maj - 3. juni 2018 (UGE 22)

Endelig ugeplan
25. maj 2018 Lovsekretariatet
(Afstemning starter kl. 13.00)
TALE VED FOLKETINGETS FORMAND I ANLEDNING AF MARKERINGEN AF 100-ÅRET FOR FOLKETINGET PÅ DET TREDJE CHRISTIANSBORG.
Efter talen vil mødet blive afbrudt af Præsidiets reception og genoptaget kl. 13.00 med den ordinære dagsorden.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 25 om omskæring, F 27 om at opnå mærkbare forbedringer i ældres mentale sundhed, F 31 om udvikling af den statslige sektors personalepolitik og F 33 om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
3. behandling af forslag til lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer. (Af ministeren for offentlig innovation)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. (Sagsbehandlingsfrister for hjemviste sager, pligt til tydelig offentliggørelse af sagsbehandlingsfrister på kommunens hjemmeside og pligt til at behandle danmarkskortet over omgørelsesprocenter på et møde i kommunalbestyrelsen). (Af børne- og socialministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister. (Udvidelse af kredsen af personer, som kan tildeles særlig adressebeskyttelse). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse, lov om kommunale og regionale valg og regionsloven. (Bindende kommunale folkeafstemninger). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af byggeloven. (Henlæggelse af afgørelseskompetencer vedrørende brandmæssige forhold til § 60-selskaber, pristalsregulering af byggesagsgebyr m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Finansiering af almene boliger med lån ydet på grundlag af statsgaranterede obligationer). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, hvidvaskloven, lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. og forskellige andre love. (Styrket indsats mod hvidvask m.v. i den finansielle sektor, indførelse af nye former for alternative investeringsfonde, ændringer af grænsen for prospektpligt m.v.). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om et testcenter for store vindmøller ved Østerild. (Udvidelse af vindmølletestcentrene ved Høvsøre og Østerild). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Gennemførelse af den reviderede Eurodac-forordning vedrørende retshåndhævende myndigheders adgang til at foretage søgninger i Eurodac-systemet m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af repatrieringsloven, integrationsloven, lov om sygedagpenge og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Styrkede incitamenter til at repatriere samt systematisk kommunal vejledningspligt). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om ændring af lov om planlægning. (Ophævelse af revisionsbestemmelser, forlængelse af udløbsbestemmelse og frist for domstolsprøvelse af frihedsberøvelse i en suspensionsperiode m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om forberedende grunduddannelse. (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om institutioner for forberedende grunduddannelse. (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v. (Kommunal indsats for unge under 25 år). (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af avu-loven, lov om befordringsrabat til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v., lov om Danmarks Evalueringsinstitut, lov om forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning for voksne, lov om individuel boligstøtte og forskellige love og om ophævelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v., lov om kombineret ungdomsuddannelse, lov om produktionsskoler og lov om Rådet for Ungdomsuddannelser. (Ændringer som følge af lovgivning om forberedende grunduddannelse m.v.). (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Organiseringen i Sundheds- og Ældreministeriet, oprettelse af Nationalt Genomcenter m.v.). (Af sundhedsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om stop for økonomisk støtte til det palæstinensiske selvstyre. (Af Claus Kvist Hansen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at erstatte Statens Kunstfond med seks regionale kunstfonde. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af legatuddelinger under det danske kunststøttesystem. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om lokale folkeafstemninger om kunst i det offentlige rum og omlægning af systemet med hædersydelse. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til beslutningsforslag om afbureaukratisering af kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om forsøg med frie a-kasser med dagpenge uden modkrav. (Af Torsten Gejl (ALT) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om virksomhedspraktik. (Af Finn Sørensen (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af beskæftigelsesministerens ret til under særlige omstændigheder at godkende brug af den oprindelige kapital i Arbejdsmarkedets Feriefond. (Af Christian Juhl (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af ferieloven og af Arbejdsmarkedets Feriefonds vedtægter, så det igen bliver muligt at imødekomme ansøgninger om lån på gunstige vilkår til kulturelle institutioner, ferieboliger m.m. (Af Christian Juhl (EL) m.fl.)
Fortsættelse af 2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Smidigere regler for bibeskæftigelse og frivilligt arbejde for udenlandske arbejdstagere m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om indfødsrets meddelelse. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap. (Af børne- og socialministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven. (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af afskrivningsloven og ligningsloven. (Højere skattefradrag for udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love. (Justering af reglerne om fast driftssted ved investering via transparente enheder, beskatning af beløb vedrørende tilbagebetalte provisioner, EU-retlig tilpasning af reglerne vedrørende udenlandske pensionsinstitutters investeringer i fast ejendom og bestemmelser i momsloven om momsfritagelse for selvstændige grupper og justering af værnsregler, der sikrer beskatning af udbytter m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven og personskatteloven. (Lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om Vækstfonden. (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til tatoveringslov. (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Egenbetaling for tolkebistand). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (Oprettelse af Styrelsen for Patientklager og ændrede registrerings- og gebyrregler for det risikobaserede tilsyn med behandlingssteder). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven og retsplejeloven. (Retsvirkninger af et foreløbigt forbud mod eller en opløsning af en forening). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Ændring af revisionsbestemmelse). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Tildækningsforbud). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Udskydelse af forældelsesfristen i visse sager om vold mod børn i hjemmet og skærpelse af straffen for gentagen simpel vold i nære relationer). (Af justitsministeren)
1. behandling af betænkning og indstilling om ændring af forretningsordenen for Folketinget. (Ændring af forskellige arbejdsformer og forretningsgange m.v.).
1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, erstatningsansvarsloven og medieansvarsloven. (Freds- og ærekrænkelser m.v.). (Af justitsministeren)
Forespørgsel til justitsministeren af Liselott Blixt (DF) m.fl. om at forhindre, at personer offentliggør billeder og film fra ulykkessteder.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018.
Forespørgsel til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om at forhindre nysgerrige personer i at besværliggøre redningspersonalets og politiets arbejde ved ulykker.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018.
(Frokostpause)
Forespørgsel til statsministeren af Mette Frederiksen (S), Kristian Thulesen Dahl (DF), Britt Bager (V), Pernille Skipper (EL), Christina Egelund (LA), Carolina Magdalene Maier (ALT), Morten Østergaard (RV), Pia Olsen Dyhr (SF), Mette Abildgaard (KF), Aaja Chemnitz Larsen (IA), Aleqa Hammond (NQ), Magni Arge (T) og Sjúrður Skaale (JF) om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.
Afstemning udsættes ikke.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 29 om at forhindre, at personer offentliggør billeder og film fra ulykkessteder og F 30 om at forhindre nysgerrige personer i at besværliggøre redningspersonalets og politiets arbejde ved ulykker.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og lov om afgift af elektricitet. (Styrkelse af rammerne for overvågning af elforsyningssikkerheden og klare regler for sikring af kapacitet, ændringer som følge af forordninger om EU-netregler, flytning af ansvar for måling af elektricitet hos elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet og samkøring af oplysninger om realiserede energibesparelser m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om forsøg med et socialt frikort. (Af børne- og socialministeren)
3. behandling af forslag til lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap. (Af børne- og socialministeren)
3. behandling af forslag til tatoveringslov. (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Egenbetaling for tolkebistand). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (Oprettelse af Styrelsen for Patientklager og ændrede registrerings- og gebyrregler for det risikobaserede tilsyn med behandlingssteder). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer. (Mærkning og registrering af skydevåben m.v.). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v., lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v., lov om åben uddannelse (erhvervsrettet voksenuddannelse) m.v. og retsplejeloven. (Udvidet besøgsafskæring for bandemedlemmer m.v., tvungen opsparing, adgang til AMU-kurser, alkoholkontrol, udvidet adgang til konfiskation m.v.). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Nedbringelse af sagsbehandlingstiden i straffesager). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven og retsplejeloven. (Retsvirkninger af et foreløbigt forbud mod eller en opløsning af en forening). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Ændring af revisionsbestemmelse). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Tildækningsforbud). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Udskydelse af forældelsesfristen i visse sager om vold mod børn i hjemmet og skærpelse af straffen for gentagen simpel vold i nære relationer). (Af justitsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om skærpelse af straffen for tyveri af kæledyr. (Af Karina Due (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om skærpet straf i forbindelse med drab på flere personer. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at en overtrædelse af vilkår fastsat ved dom altid skal udløse, at vedkommende på ny bliver stillet for en dommer. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om ret til hjemmedyrkning af cannabis til eget forbrug. (Af Torsten Gejl (ALT) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod brug af markante religiøse symboler for elever og undervisere i folkeskolen. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om en udfasning af Ankaraaftalen af 1963 om en associeringsaftale mellem EU og Tyrkiet. (Af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod giftstoffer i tatoveringsblæk. (Af Søren Søndergaard (EL) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om projektering og anlæg af et vildsvinehegn langs den dansk-tyske landegrænse. (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om hold af dyr, lov om fødevarer og lov om foderstoffer. (Strafskærpelse som led i indsatsen mod afrikansk svinepest). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om godskørsel. (Tilladelsesordning for varebiler). (Af Christian Rabjerg Madsen (S), Kim Christiansen (DF), Henning Hyllested (EL) og Karsten Hønge (SF))
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om frikommunenetværk. (Forsøgsmuligheder efter tredje ansøgningsrunde). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
Forespørgsel til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.
Eventuel afstemning udsættes til fredag den 1. juni 2018.
(Afstemninger)
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 28 om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.
3. behandling af forslag til lov om ændring af afskrivningsloven og ligningsloven. (Højere skattefradrag for udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven. (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love. (Justering af reglerne om fast driftssted ved investering via transparente enheder, beskatning af beløb vedrørende tilbagebetalte provisioner, EU-retlig tilpasning af reglerne vedrørende udenlandske pensionsinstitutters investeringer i fast ejendom og bestemmelser i momsloven om momsfritagelse for selvstændige grupper og justering af værnsregler, der sikrer beskatning af udbytter m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven og personskatteloven. (Lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om Vækstfonden. (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om indfødsrets meddelelse. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Smidigere regler for bibeskæftigelse og frivilligt arbejde for udenlandske arbejdstagere m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om en folkeafstemning forud for dansk deltagelse i EU's bankunion. (Af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) XXX/XXX om oprettelse af et EU-system vedrørende rejseinformation og rejsetilladelse (ETIAS) og om ændring af forordning (EU) nr. 515/2014, (EU) 2016/399 og (EU) 2016/1624. (Af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg))
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. (Indførelse af deltagerbetaling for danskuddannelse til udenlandske arbejdstagere, studerende m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Reform af reglerne om ægtefællesammenføring med nyt integrationskrav i stedet for tilknytningskravet, skærpet boligkrav m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om Udbetaling Danmark og udlændingeloven. (Indførelse af beskæftigelseskrav for ret til uddannelses- og kontanthjælp og forlængelse af opholdskravet samt ophævelse af bestemmelsen om opholdstilladelse på baggrund af arbejdsmarkedstilknytning). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Justering af kravene i beløbsordningen). (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven, ferieloven og lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. (Afskaffelse af au pair-ordningen). (Af Martin Henriksen (DF) og Karsten Hønge (SF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ophavsret. (Gennemførelse af Marrakeshdirektivet m.v.). (Af kulturministeren)
2. behandling af forslag til lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering. (Af økonomi- og indenrigsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om social service, lov om integration af udlændinge i Danmark og forskellige andre love. (Mulighed for at udarbejde en helhedsorienteret plan til borgere med komplekse og sammensatte problemer). (Af ministeren for offentlig innovation)
Forespørgsel F 35 til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) m.fl. om at forhindre udenlandske pengeoverførsler til byggeri af moskeer.
Forespørgsel F 36 til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) m.fl. om at lægge et loft over visse dele af den ikkevestlige indvandring.
Forespørgsel F 38 til forsvarsministeren af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl. om EU’s forsvarspolitiske samarbejde.