UGEPLAN FOR FOLKETINGET 14. maj - 20. maj 2018 (UGE 20)

Endelig ugeplan
9. maj 2018 Lovsekretariatet
L 68, L 69 sambehandles.
Eventuel afstemning om F 24 om muligheden for at personer med handicap kan tage en erhvervsuddannelse.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kliniske forsøg med lægemidler og lov om videnskabsetisk behandling af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter. (Habilitetskrav, forsøgsdata fra afdøde, udenlandsk inspektion m.v.). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om anvendelse af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile. (Autorisation af osteopater, udvidelse af tandlægernes virksomhedsområde m.v.). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov om registrering af køretøjer. (Indførelse af dagsgebyr ved manglende betaling af ansvarsforsikringspræmie for motordrevne køretøjer m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om luftfart. (Service- og kapacitetsmål, oplysningspligt for flyvepladser, fastsættelse af safetybidrag m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet. (Nedsættelse af elvarmeafgiften). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø. (Arbejdstilsynets adgang til samtaler med ansatte og anvendelse af midler til tværgående aktiviteter). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om tilbagebetaling af ulovlig statsstøtte, der er uforenelig med det indre marked i forbindelse med afgift til drikkevandsbeskyttelse. (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse, lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), lov om naturbeskyttelse, lov om jagt og vildtforvaltning og forskellige andre love. (Ny kompetencefordeling og forenkling af sagsbehandling i forbindelse med kystbeskyttelse m.v.). (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække og lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. (Målrettet kvælstofregulering m.v.). (Af miljø- og fødevareministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af fiskeriloven. (Opfølgning på fiskeripakken, Bierhvervsfiskernævnets sammensætning m.v.). (Af ministeren for fiskeri og ligestilling)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af straffelovens racismeparagraf. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om afhentning af pas ved personligt fremmøde og begrænsning af antallet af udstedelser af pas grundet bortkomst. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forhøje strafferammen for at forstyrre Folketingets arbejde til minimum 14 dages fængsel og maksimalt 3 år. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om sprogcentre på universiteterne. (Af Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at afskaffe uddannelsesloftet (borgerforslag). (Af Peter Skaarup (DF), Pernille Skipper (EL), Christina Egelund (LA), Carolina Magdalene Maier (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV), Karsten Hønge (SF) og Mette Abildgaard (KF))
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om en langsigtet løsning for Danmarks radioaktive affald. (Af uddannelses- og forskningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af universitetsloven, lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser, lov om erhvervsakademier for videregående uddannelser og forskellige andre love. (Opfølgning på nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser m.v.). (Af uddannelses- og forskningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder og lov om erhvervsdrivende fonde. (Nedsættelse af minimumskrav til aktieselskabers selskabskapital og ændrede krav til ejerregistrering m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven og lov om folkeskolen. (Styrket kvalitet i dagtilbud, øget fleksibilitet og frit valg for forældre). (Af børne- og socialministeren)
2. behandling af forslag til lov om forsøg med et socialt frikort. (Af børne- og socialministeren)
2. behandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om retshåndhævende myndigheders behandling af personoplysninger, lov om massemediers informationsdatabaser og forskellige andre love. (Konsekvensændringer som følge af databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen samt medieansvarslovens anvendelse på offentligt tilgængelige informationsdatabaser m.v.). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Selvstændig bestemmelse om hvidvask). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Vidneudelukkelse for patentrådgivere, obligatorisk digital selvbetjening ved ansøgning om fri proces m.v.). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Øget beskyttelse af vidner). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed, retsplejeloven, lov om forsvarets formål, opgaver og organisation m.v. og militær straffelov. (Forsvarets bistand til politiet og udvidelse af politiklageordningen m.v.). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om tv-overvågning og lov om retshåndhævende myndigheders behandling af personoplysninger. (Videreførelse af regler om behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning, mulighed for deling mellem erhvervsdrivende af billed- og lydoptagelser fra tv-overvågning af formodede gerningspersoner m.v.). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om pligt for politikere til offentlig registrering af gaver og forbud mod modtagelse af visse gaver. (Af René Gade (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre forbrugernes rettigheder ved køb og vedligeholdelse af elektriske apparater. (Af Lisbeth Bech Poulsen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om skærpelse af straffen i sager om illegal handel med cigaretter og bedre muligheder for politiet til at udføre en styrket kontrolindsats. (Af Hans Kristian Skibby (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om skærpelse af straffen for tyveri af kæledyr. (Af Karina Due (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om tidsubegrænset lagring af fingeraftryk i fingeraftryksregisteret. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om skærpet straf i forbindelse med drab på flere personer. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at en overtrædelse af vilkår fastsat ved dom altid skal udløse, at vedkommende på ny bliver stillet for en dommer. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
Forespørgsel til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om flere ANPG-kameraer til politiet.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 17. maj 2018.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om muligheden for plejeorlov til pårørende til terminale patienter, der ønsker at dø uden for hjemmet. (Af Kirsten Normann Andersen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om bedre vejledning og oplysning til pårørende til syge og ældre svækkede medborgere. (Af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF))
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om godskørsel.(Tilladelsesordning for varebiler). (Af Christian Rabjerg Madsen (S), Kim Christiansen (DF), Henning Hyllested (EL) og Karsten Hønge (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedbringelse af risikoen for at blive smittet med legionellabakterien fra varmtvandssystemer i Danmark. (Af Liselott Blixt (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om tilgængelighed for personer med handicap til ny- og ombyggede enfamilieshuse. (Af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om stop for udbud af togdrift i Danmark. (Af Henning Hyllested (EL) og Søren Søndergaard (EL))
B 113, B 114 sambehandles.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 26 om flere ANPG-kameraer til politiet.
3. behandling af forslag til lov om Forsyningstilsynet. (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og lov om afgift af elektricitet. (Styrkelse af rammerne for overvågning af elforsyningssikkerheden og klare regler for sikring af kapacitet, ændringer som følge af forordninger om EU-netregler, flytning af ansvar for måling af elektricitet hos elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet og samkøring af oplysninger om realiserede energibesparelser m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi. (Afholdelse af et udbud af pristillæg for elektricitet produceret på solcelleanlæg). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og lov om Energinet. (Afholdelse af udbud af pristillæg, særordning for forsøgsmøller og overgangsordning for landmøller samt udvidelse af værditabsordningen, køberetsordningen og garantifonden for visse solcelleanlæg m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder og lov om erhvervsdrivende fonde. (Nedsættelse af minimumskrav til aktieselskabers selskabskapital og ændrede krav til ejerregistrering m.v.). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om retshåndhævende myndigheders behandling af personoplysninger, lov om massemediers informationsdatabaser og forskellige andre love. (Konsekvensændringer som følge af databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen samt medieansvarslovens anvendelse på offentligt tilgængelige informationsdatabaser m.v.). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Selvstændig bestemmelse om hvidvask). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Vidneudelukkelse for patentrådgivere, obligatorisk digital selvbetjening ved ansøgning om fri proces m.v.). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Øget beskyttelse af vidner). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed, retsplejeloven, lov om forsvarets formål, opgaver og organisation m.v. og militær straffelov. (Forsvarets bistand til politiet og udvidelse af politiklageordningen m.v.). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om tv-overvågning og lov om retshåndhævende myndigheders behandling af personoplysninger. (Videreførelse af regler om behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning, mulighed for deling mellem erhvervsdrivende af billed- og lydoptagelser fra tv-overvågning af formodede gerningspersoner m.v.). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af universitetsloven, lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser, lov om erhvervsakademier for videregående uddannelser og forskellige andre love. (Opfølgning på nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser m.v.). (Af uddannelses- og forskningsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om et midlertidigt stop for studielån til udenlandske studerende. (Af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at der skal udarbejdes en uvildig ekstern effektanalyse af, om kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen virker. (Af Leif Lahn Jensen (S), Finn Sørensen (EL), Torsten Gejl (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Karsten Hønge (SF))
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om etablering af en sprogtermbank. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om større statslig medfinansiering af kunstakademierne i Aarhus og Odense. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. (Mere robuste andelsboligforeninger). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Smidigere regler for bibeskæftigelse og frivilligt arbejde for udenlandske arbejdstagere m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om dokumentation af ligeløn. (Af Roger Courage Matthisen (ALT) og Pernille Skipper (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forsøg med frie a-kasser med dagpenge uden modkrav. (Af Torsten Gejl (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om virksomhedspraktik. (Af Finn Sørensen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af beskæftigelsesministerens ret til under særlige omstændigheder at godkende brug af den oprindelige kapital i Arbejdsmarkedets Feriefond. (Af Christian Juhl (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af ferieloven og af Arbejdsmarkedets Feriefonds vedtægter, så det igen bliver muligt at imødekomme ansøgninger om lån på gunstige vilkår til kulturelle institutioner, ferieboliger m.m. (Af Christian Juhl (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre underretningspligt for forsikringsselskaber til offentlig myndighed, når der opdages svindel. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om aktivering af nødbremsen til afvisning af asylansøgere ved grænsen. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om skærpelse af reglerne ved overtrædelse af indrejseforbud. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om etablering af en certificeringsordning for tolke og et register over certificerede tolke. (Af Josephine Fock (ALT) og Pernille Schnoor (ALT))
F 32, R 12 sambehandles.
Forhandling om energi-, forsynings- og klimaministerens energipolitiske redegørelse 2018.
Forespørgsel til energi-, forsynings- og klimaministeren af Jens Joel (S), Mikkel Dencker (DF), Thomas Danielsen (V), Søren Egge Rasmussen (EL), Carsten Bach (LA), Christian Poll (ALT), Ida Auken (RV), Pia Olsen Dyhr (SF) og Orla Østerby (KF) om fremtidige klimapolitiske initiativer.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 22. maj 2018.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod tilladelser til efterforskning og indvinding af kulbrinter. (Af Rasmus Nordqvist (ALT) og Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
Forhandling om erhvervsministerens regional- og landdistriktspolitisk redegørelse.
Forespørgsel F 34 til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) m.fl. om migrantsituationen i Middelhavet.
Ventes foretaget onsdag den 23. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 24. maj 2018].
Forespørgsel F 27 til ældreministeren af Pernille Schnoor (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om at opnå mærkbare forbedringer i ældres mentale sundhed.
Ventes foretaget torsdag den 24. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 31 til ministeren for offentlig innovation af Jacob Mark (SF) og Kirsten Normann Andersen (SF) om udvikling af den statslige sektors personalepolitik.
Ventes foretaget torsdag den 24. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 33 til statsministeren af Marcus Knuth (V), Karin Gaardsted (S), Henrik Brodersen (DF), Christian Juhl (EL), Carsten Bach (LA), Roger Courage Matthisen (ALT), Martin Lidegaard (RV), Karsten Hønge (SF), Rasmus Jarlov (KF), Magni Arge (T), Sjúrður Skaale (JF), Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Aleqa Hammond (NQ) m.fl. om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
Ventes foretaget fredag den 25. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 25 til sundhedsministeren af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF) om omskæring.
Ventes foretaget fredag den 25. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 29 til justitsministeren af Liselott Blixt (DF) m.fl. om at forhindre, at personer offentliggør billeder og film fra ulykkessteder.
Ventes foretaget tirsdag den 29. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018].
Forespørgsel F 30 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om at forhindre nysgerrige personer i at besværliggøre redningspersonalets og politiets arbejde ved ulykker.
Ventes foretaget tirsdag den 29. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018].
Forespørgsel F 28 til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.
Ventes foretaget torsdag den 31. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til fredag den 1. juni 2018].