UGEPLAN FOR FOLKETINGET 23. april - 29. april 2018 (UGE 17)

Endelig ugeplan
20. april 2018 Lovsekretariatet
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 22 om politiets indsats over for dyrevelfærdskrænkelser.
3. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Skærpelse af straffen for grov vold). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om sikkerhed til søs og søloven. (Skærpede regler for sejlads med speedbåde, vandscootere og lignende fartøjer m.v.). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed. (Fastsættelse af krav om medlemskab af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber (Fonden) for direkte tegnende skadesforsikringsselskaber i EU/EØS, som via filial eller grænseoverskridende tjenesteydelsesvirksomhed driver forsikringsvirksomhed i Danmark, og ændring af Fondens dækningsområde m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om Erhvervsstyrelsens behandling af data. (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social pension, lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, pensionsbeskatningsloven og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. (Skærpede krav til optjening af folkepension og førtidspension, hurtigere udbetaling af tillæg for opsat pension m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love. (Permanent boligjobordning, ophævelse af beskatningen af fri telefon og internet, afskaffelse af udligningsskatten og forhøjelse af beløbsgrænser for børneopsparing). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af kildeskatteloven, ligningsloven, sømandsbeskatningsloven og tinglysningsafgiftsloven. (Bedre vilkår for tildeling af medarbejderaktier, udvidelse af DIS-ordningen med søfolk, der arbejder om bord på en række specialskibe, afskaffelse af registreringsafgiften for skibe i danske skibsregistre, ændret forrentning ved opkrævning af personers skat m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Bedre rammer for tilsyn med frie grundskoler m.v.). (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en udfasning af Ankaraaftalen af 1963 om en associeringsaftale mellem EU og Tyrkiet. (Af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af nummerplader med Dannebrog. (Af Mikkel Dencker (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forhøjelse af afgiften på tobak. (Af Pernille Schnoor (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om loft over gebyrer på elektroniske betalingskort ved betalinger i udlandet. (Af Pelle Dragsted (EL) og Rune Lund (EL))
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
3. behandling af forslag til lov om udstedelse af NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer og til medarbejdere i juridiske enheder. (Af ministeren for offentlig innovation)
3. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love. (Permanent boligjobordning, ophævelse af beskatningen af fri telefon og internet, afskaffelse af udligningsskatten og forhøjelse af beløbsgrænser for børneopsparing). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af kildeskatteloven, ligningsloven, sømandsbeskatningsloven og tinglysningsafgiftsloven. (Bedre vilkår for tildeling af medarbejderaktier, udvidelse af DIS-ordningen med søfolk, der arbejder om bord på en række specialskibe, afskaffelse af registreringsafgiften for skibe i danske skibsregistre, ændret forrentning ved opkrævning af personers skat m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social pension, lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, pensionsbeskatningsloven og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. (Skærpede krav til optjening af folkepension og førtidspension, hurtigere udbetaling af tillæg for opsat pension m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Bedre rammer for tilsyn med frie grundskoler m.v.). (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed. (Konsekvensændringer som følge af databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven). (Af forsvarsministeren)
2. behandling af forslag til lov om sikkerhed i net- og informationssystemer for operatører af væsentlige internetudvekslingspunkter m.v. (Af forsvarsministeren)
2. behandling af forslag til lov om krav til sikkerhed for net- og informationssystemer inden for sundhedssektoren. (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om net- og informationssikkerhed for domænenavnssystemer og visse digitale tjenester. (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om sikkerhed i net- og informationssystemer i transportsektoren. (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunale særlige tilbud om grundskoleundervisning til visse udenlandske børn og unge. (Fremrykket dato for ophævelse af lov). (Af Jacob Mark (SF) og Trine Torp (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om kvalitetssikring af særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) og oprettelse af en tilhørende overbygning til uddannelsen. (Af Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om et helt eller delvist udgangsforbud for asylansøgere under 18 år. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om automatisk inddragelse af opholdstilladelse for udlændinge, der har modtaget kontanthjælp eller starthjælp i 3 år. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at en ubetinget tidsbegrænset udvisningsdom ikke automatisk giver adgang til Danmark, når tidsperioden er udløbet. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om indfødsrets meddelelse. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en uvildig undersøgelse af udlændinge- og integrationsministerens håndtering af adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere. (Af Mattias Tesfaye (S), Nikolaj Villumsen (EL), Josephine Fock (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Holger K. Nielsen (SF))
Forhandling om zldreministerens redegørelse om ældreområdet - 2018.
Fredag den 27. april 2018
Intet møde - St. bededag.
Forespørgsel F 24 til beskæftigelsesministeren og undervisningsministeren af Mattias Tesfaye (S) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl. om muligheden for, at personer med handicap kan tage en erhvervsuddannelse.
Ventes foretaget tirsdag den 8. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 15. maj 2018].
Forespørgsel F 26 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om flere ANPG-kameraer til politiet.
Ventes foretaget tirsdag den 15. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 17. maj 2018].
Forespørgsel F 27 til ældreministeren af Pernille Schnoor (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om at opnå mærkbare forbedringer i ældres mentale sundhed.
Ventes foretaget torsdag den 24. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 28 til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.
Ventes foretaget torsdag den 31. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til fredag den 1. juni 2018].
Forespørgsel F 25 til sundhedsministeren af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF) om omskæring.
Forespørgsel F 29 til justitsministeren af Liselott Blixt (DF) m.fl. om at forhindre, at personer offentliggør billeder og film fra ulykkessteder.
Forespørgsel F 30 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om at forhindre nysgerrige personer i at besværliggøre redningspersonalets og politiets arbejde ved ulykker.
Forespørgsel F 31 til ministeren for offentlig innovation af Jacob Mark (SF) og Kirsten Normann Andersen (SF) om udvikling af den statslige sektors personalepolitik.