UGEPLAN FOR FOLKETINGET 9. april - 15. april 2018 (UGE 15)

Endelig ugeplan
6. april 2018 Lovsekretariatet
Spørgetime med statsministeren.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 20 om forfølgelsen af Falun Gong-udøvere og andre politisk og religiøst forfulgte fanger i Kina og F 21 om borgernes tillid til de folkevalgte på Christiansborg.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om valg til menighedsråd. (Orienteringsmøde, valgforsamling og mulighed for afstemningsvalg m.v.). (Af kirkeministeren)
3. behandling af forslag til lov om forretningshemmeligheder. (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter, ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love. (Indefrysning af stigninger i grundskylden for 2018-2020, forsigtighedsprincip ved fastsættelse af beskatningsgrundlag for grundskyld, dækningsafgift af erhvervsejendomme og ejendomsværdiskat m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og lov om Energinet. (Afholdelse af udbud af pristillæg, særordning for forsøgsmøller og overgangsordning for landmøller samt udvidelse af værditabsordningen, køberetsordningen og garantifonden for visse solcelleanlæg, m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister. (Udvidelse af kredsen af personer, som kan tildeles særlig adressebeskyttelse) (Af økonomi- og indenrigsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at erstatte Statens Kunstfond med seks regionale kunstfonde. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af legatuddelinger under det danske kunststøttesystem. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om lokale folkeafstemninger om kunst i det offentlige rum og omlægning af systemet med hædersydelse. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service. (Forebyggelse af konkurser på hjemmehjælpsområdet). (Af ældreministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om planlægning. (Ophævelse af revisionsbestemmelser, forlængelse af udløbsbestemmelse og frist for domstolsprøvelse af frihedsberøvelse i en suspensionsperiode m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af folkeoplysningsloven. (Ny struktur for Folkeuniversitetet). (Af kulturministeren)
3. behandling af forslag til lov om beskyttelse af kulturværdier i tilfælde af væbnet konflikt. (Af kulturministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter, ejendomsvurderingsloven og forskellige andre love. (Indefrysning af stigninger i grundskylden for 2018-2020, forsigtighedsprincip ved fastsættelse af beskatningsgrundlag for grundskyld, dækningsafgift af erhvervsejendomme og ejendomsværdiskat m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at der skal udarbejdes en uvildig ekstern effektanalyse af, om kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen virker. (Af Leif Lahn Jensen (S), Finn Sørensen (EL), Torsten Gejl (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Karsten Hønge (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning i henhold til grundlovens § 47 med hensyn til statsregnskabet for finansåret 2016.
Forespørgsel til ministeren for offentlig innovation af Finn Sørensen (EL) m.fl. om forhandlingerne om de offentlig ansattes overenskomst.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 17. april 2018.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse, lov om kommunale og regionale valg og regionsloven. (Bindende kommunale folkeafstemninger). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Finansiering af almene boliger med lån ydet på grundlag af statsgaranterede obligationer). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn. (Styrket tilsyn på ældreområdet). (Af ældreministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service.(Plejehjemsoversigten). (Af ældreministeren)
1. behandling af forslag til lov om tilbagebetaling af ulovlig og uforenelig statsstøtte i forbindelse med afgift til drikkevandsbeskyttelse. (Af miljø- og fødevareministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse, lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), lov om naturbeskyttelse, lov om jagt og vildtforvaltning og forskellige andre love. (Ny kompetencefordeling og forenkling af sagsbehandling i forbindelse med kystbeskyttelse m.v.). (Af miljø- og fødevareministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække og forskellige andre love. (Målrettet kvælstofregulering m.v.). (Af miljø- og fødevareministeren)
Forespørgsel F 19 til ældreministeren og undervisningsministeren af Marlene Harpsøe (DF) og Karina Adsbøl (DF) om udfordringer med at rekruttere social- og sundhedspersonale i landets kommuner.
Ventes foretaget tirsdag den 17. april 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 19. april 2018].
Forespørgsel F 22 til justitsministeren af Karina Due (DF) og Peter Kofod Poulsen (DF) om politiets indsats over for dyrevelfærdskrænkelser.
Ventes foretaget torsdag den 19. april 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 24. april 2018].
Forespørgsel F 24 til beskæftigelsesministeren og undervisningsministeren af Mattias Tesfaye (S) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl. om muligheden for, at personer med handicap kan tage en erhvervsuddannelse.
Ventes foretaget tirsdag den 8. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 15. maj 2018].
Forespørgsel F 25 til sundhedsministeren af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF) om omskæring.
Forespørgsel F 26 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om flere APNG-kameraer til politiet.
Forespørgsel F 27 til ældreministeren af Pernille Schnoor (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om at opnå mærkbare forbedringer i ældres mentale sundhed.
Forespørgsel F 28 til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.