UGEPLAN FOR FOLKETINGET 18. december - 24. december 2017 (UGE 51)

Endelig ugeplan
15. december 2017 Lovsekretariatet
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 4 om en langsigtet plan for, hvordan psykisk sundhed og psykiatrien kan opprioriteres markant og F 5 om at sikre hørehæmmede en ordentlig behandling i sundhedsvæsenet.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om assisteret reproduktion i forbindelse med behandling, diagnostik og forskning m.v. og sundhedsloven. (Ophævelse af forbuddet mod dobbeltdonation og ændring af reglerne for kastration). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov for Grønland om visse spil. (Bevarelse af monopolet for udbuddet af onlinebingo og heste- og hundevæddemål m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love. (Målretning af aldersopsparing og regulering af fejlagtige pensionsindbetalinger). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Aserbajdsjan. (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven. (Udvidelse af fradragsretten for erhvervsmæssige lønudgifter m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og fondsbeskatningsloven. (Skattefritagelse for selvejende teatre og daginstitutioner m.v. og erklæringsordning for visse foreninger og fonde). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, lov om forskellige forbrugsafgifter, kildeskatteloven, lov om afgift af konsum-is, spiritusafgiftsloven og øl- og vinafgiftsloven. (Annullering af indeksering af en række punktafgifter, nedsættelse og efterfølgende afskaffelse af råstofafgiften, afskaffelse af afgiften på te og tillægsafgiften på alkoholsodavand og ændringer af forskerskatteordningen). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om etablering af en ordning for borgerforslag med henblik på behandling i Folketinget. (Af Pia Kjærsgaard (DF), Henrik Dam Kristensen (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Christian Juhl (EL) og Leif Mikkelsen (LA))
3. behandling af forslag til lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer. (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister og forskellige andre love. (Ændring af reglerne om offentliggørelse af privatadresser i CVR m.v.). (Af erhvervsministeren)
Fortsættelse af 2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester. (Offentlige institutioners adgang til etablering af wi-fi-hotspots). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om danske militære bidrag til NATOs maritime Operation Sea Guardian i Middelhavet. (Af udenrigsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om udsendelse af yderligere danske militære bidrag til støtte for indsatsen mod ISIL i Irak og Syrien. (Af udenrigsministeren)
Forespørgsel til udenrigsministeren og udlændinge- og integrationsministeren af Josephine Fock (ALT), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om Danmarks stop for kvoteflygtninge.
Eventuel afstemning udsættes til onsdag den 20. december 2017.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at beregninger og olieprisscenarier, der ligger til grund for fremtidige politiske aftaler, baserer sig på en forventning om, at Parisaftalens klimamål opnås. (Af Rasmus Nordqvist (ALT) m.fl.)
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 1 om Danmarks stop for kvoteflygtninge.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om registrering af ledningsejere. (Ændring af arbejdsgang med udlevering af standardiserede ledningsoplysninger og udvidelse af lovens anvendelsesområde). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturgasforsyning og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. (Øget incitament til konsolidering af naturgasdistributionssektoren og udvidet mulighed for at undtage transmissionsselskabers anlæg fra lov om naturgasforsyning). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester. (Offentlige institutioners adgang til etablering af wi-fi-hotspots). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om fremme af vedvarende energi, lov om naturgasforsyning, lov om Energinet.dk, lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love. (Overførsel af opgaver fra Energinet.dk til energi-, forsynings- og klimaministeren m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning. (Standardisering af regnskabsføring og dataindberetning m.v. for varmeforsyningsvirksomheder til brug for en ny økonomisk regulering). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidrag og fleksydelsesbidrag. (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. (Øget søgning til erhvervsuddannelse for voksne m.v.). (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag og forskellige andre love. (Modelparametre for erhvervsuddannelser til brug for beregning af praktikpladsafhængigt arbejdsgiverbidrag, indførelse af modregningsadgang, ændring af klageproces m.v.). (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, lov om godtgørelse og tilskud til befordring ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse og lov om statens voksenuddannelsesstøtte. (Nedsættelse af VEU-bidrag, forbedret praktikbonus til arbejdsgivere og forhøjelse af VEU-godtgørelse og Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) m.v.). (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Ny kvoteordning). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Videreførelse af adgangen til opholdstilladelse med henblik på at drive selvstændig erhvervsvirksomhed). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af integrationsloven og lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. (Forenkling og justering af reglerne om fordeling og boligplacering af flygtninge og præcisering af personkreds for danskuddannelse m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om indkvartering af mindreårige asylansøgere. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre tryghed om velfærden. (Af Benny Engelbrecht (S) og Nicolai Wammen (S))
Torsdag den 21. december 2017
Intet møde.
3. behandling, 1. del af forslag til finanslov for finansåret 2018. (Af finansministeren)
(Mødet starter cirka to timer efter første møde er slut.)
3. behandling, 2. del af forslag til finanslov for finansåret 2018. (Af finansministeren)
3. behandling af forslag til lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2021. (Af finansministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene 2014-2017, lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2018, lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2019 og lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2020. (Konsekvenser af aftale om tryghed om boligbeskatningen m.v.). (Af finansministeren)
Forespørgsel F 12 til energi-, forsynings- og klimaministeren af Rune Lund (EL) m.fl. om, at Folketinget bliver hørt før salget af olierettighederne fra A.P. Møller - Mærsk til Total.
Ventes foretaget onsdag den 10. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 11. januar 2018].
Forespørgsel F 10 til statsministeren af Christian Langballe (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 12. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. januar 2018].
Forespørgsel F 9 til udenrigsministeren af Nikolaj Villumsen (EL), Rasmus Nordqvist (ALT), Martin Lidegaard (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om investeringsforeningers og kommuners investeringer i virksomheder med aktiviteter i ulovlige bosættelser.
Ventes foretaget tirsdag den 16. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 18. januar 2018].
Forespørgsel F 7 til beskæftigelsesministeren af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl. om arbejdskraftens fri bevægelighed i EU.
Ventes foretaget torsdag den 18. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 23. januar 2018].
Forespørgsel F 6 til statsministeren af Søren Espersen (DF) m.fl. om selvstændighedsprocessen i Grønland.
Ventes foretaget fredag den 19. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 23. januar 2018].
Forespørgsel F 16 til energi-, forsynings- og klimaministeren af Jens Joel (S), Mikkel Dencker (DF), Marianne Bredal (V), Maria Reumert Gjerding (EL), Carsten Bach (LA), Rasmus Nordqvist (ALT), Ida Auken (RV), Pia Olsen Dyhr (SF) og Mette Abildgaard (KF) om fremtidige klimapolitiske initiativer.
Ventes foretaget tirsdag den 23. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 25. januar 2018].
Forespørgsel F 11 til beskæftigelsesministeren af Bent Bøgsted (DF) m.fl. om at undgå, at syge borgere placeres i et langvarigt ressourceforløb.
Ventes foretaget tirsdag den 6. februar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2018].
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Christian Langballe (DF) m.fl. om FN’s konvention om begrænsning af statsløshed.
Forespørgsel F 14 til sundhedsministeren af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF) om regionernes varetagelse af sundhedsområdet er tilfredsstillende.
Forespørgsel F 15 til beskæftigelsesministeren af Finn Sørensen (EL), Bent Bøgsted (DF) og Torsten Gejl (ALT) om førtidspension og fleksjob.