§ 20-spørgsmål S 126 Om at en række kommuner medvirker til »social eksport«.

Til: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA)
Dato: 01-11-2017
Samling: 2017-18
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 01-11-2017
Endelig besvarelse 07-11-2017
Spørgsmålets ordlyd:
Hvad er ministerens holdning til, at en række kommuner medvirker til »social eksport« og giver flyttehjælp til borgere på kontanthjælp til den kommune i landet, der i dag har flest borgere på overførselsindkomst?
Skriftlig begrundelse:
Ifølge Orientering på P1 den 31. oktober har syv kommuner i hovedstadsområdet givet flyttehjælp til borgere på kontanthjælp, så de kan flytte til den kommune i landet, der har flest borgere på overførselsindkomst. Som reaktion på dette har Økonomi- og Indenrigsministeren blot haft den bemærkning, at Lolland Kommune skal føre en offensiv beskæftigelsespolitik, så de er mindre attraktive for sociale klienter. Spørgeren har umiddelbart svært ved at forstå, hvordan en i forvejen presset økonomisk kommune som Lolland med mange borgere på overførselsindkomst og kontanthjælp skal kunne finde ekstra midler og kræfter til at føre en mere aktiv beskæftigelsespolitik. Derfor beder spørgeren om, at ministeren uddyber sine synspunkter, bl.a. også fordi det angiveligt allerede er lykkedes Lolland Kommune at nedsætte arbejdsløsheden blandt borgere med korte, mellemlange og lange uddannelser, således at denne angiveligt skulle være lavere end eksempelvis Københavns.
Dokumentdato: 07-11-2017
Modtaget: 07-11-2017
Omdelt: 07-11-2017

Svar på spm. nr. S 126: Hvad er ministerens holdning til, at en række kommuner medvirker til »social eksport« og giver flyttehjælp til borgere på kontanthjælp til den kommune i landet, der i dag har flest borgere på overførselsindkomst?

Svar på spm. nr. S 126 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 01-11-2017
Modtaget: 01-11-2017
Omdelt: 01-11-2017

Hvad er ministerens holdning til, at en række kommuner medvirker til »social eksport« og giver flyttehjælp til borgere på kontanthjælp til den kommune i landet, der i dag har flest borgere på overførselsindkomst?

Hvad er ministerens holdning til, at en række kommuner medvirker til »social eksport« og giver flyttehjælp til borgere på kontanthjælp til den kommune i landet, der i dag har flest borgere på overførselsindkomst? (pdf-version)
Html-version