1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven. (Opholdstilladelse ved pensionering til tidligere ansatte ved herværende internationale organisationer m.v.).
Af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg).
(Fremsættelse 07.02.2018).
Forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Indkvartering og forsørgelse af flygtninge og asylansøgere, advisering af kommunerne om visse afgørelser i klagesager og ændring af beregningen af varigheden af et indrejseforbud).
Af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg).
(Fremsættelse 08.02.2018).
SPØRGSMÅL:
1) Til justitsministeren af:
Peter Hummelgaard Thomsen (S):
Vil ministeren arbejde for, at der igen vil være patruljeret udkørsel fra Station Amager på Kamillevej, i forlængelse af sine udtalelser til Avisen Danmark den 8. februar 2018 om, at »vi står nu et sted, hvor vi har fået behov for igen at have et mere lokalt orienteret politi. Det er vigtigt for mig, at folk skal kunne føle sig trygge i hele Danmark. At man føler, at politiet er tæt på en, selv om man ikke bor et sted, hvor kuglerne flyver om ørerne på en«?
(Spm. nr. S 542).
2) Til justitsministeren af:
Claus Kvist Hansen (DF):
Hvad vil regeringen gøre for at styrke tungvognskontrollen?
(Spm. nr. S 549. Medspørger: Peter Kofod Poulsen (DF)).
3) Til justitsministeren af:
Peter Kofod Poulsen (DF):
Har ministeren aktuelle planer om at ændre offentlighedsloven, og hvilke ændringer vil ministeren i bekræftende fald arbejde for at gennemføre?
(Spm. nr. S 550).
4) Til finansministeren af:
Rasmus Prehn (S):
Er det efter ministerens opfattelse en fornuftig prioritering, at regeringen har afsat 22 mia. kr. til at løfte rammen for offentlige investeringer i perioden 2021-2025, hvoraf 7 mia. kr. går til forsvaret, 2,5 mia. kr. til en skatteaftale, hvilket indebærer, at maksimalt 13 mia. kr. går til andre offentlige investeringer, herunder til investeringer i infrastruktur?
(Spm. nr. S 528).
5) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Pernille Bendixen (DF):
Hvad er ministerens holdning til kønsopdelte cafeer?
(Spm. nr. S 547, skr. begr.).
6) Til økonomi- og indenrigsministeren af:
Benny Engelbrecht (S):
Er ministeren enig med sin partifælle, finansordfører for Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, når denne i Jyllands-Posten den 2. februar i år konkluderer, at regeringen ikke når sit mål om at øge arbejdsudbuddet med 55.000 til 60.000 personer, idet man efter 14 måneder ved magten ikke er lykkedes med at øge arbejdsudbuddet nævneværdigt?
(Spm. nr. S 551).
7) Til børne- og socialministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Mener ministeren, at det er en enig regering, som står bag lanceringen af »Opdragelsesdebatten«?
(Spm. nr. S 543. Medspørger: Pernille Bendixen (DF)).
8) Til børne- og socialministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Mener ministeren, at det er en vigtig opgave for en regering at opdrage forældre til at opdrage deres børn bedre?
(Spm. nr. S 544. Medspørger: Pernille Bendixen (DF)).
9) Til børne- og socialministeren af:
Pernille Bendixen (DF):
Hvad er ministerens holdning til halvårige praktikforløb i daginstitutioner til skoletrætte unge?
(Spm. nr. S 552, skr. begr.).
10) Til undervisningsministeren af:
Marlene Harpsøe (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at gymnasieelever kan købe sig til topkarakterer for skriftlige eksamensopgaver hos fixminopgave.dk?
(Spm. nr. S 453 (omtrykt)).
11) Til undervisningsministeren af:
Kenneth Kristensen Berth (DF):
Mener ministeren, at det er rimeligt og acceptabelt, at man i en dansk skolebog, »Radikalisering og terrorisme«, lægger en stor del af ansvaret for Anders Breiviks terrorhandling den 22. juli 2011 på to mindre, danske privatdrevne webmedier, Uriasposten og Snaphanen, når der i Breiviks 1.515 sider lange manifest optræder en fodnotehenvisning til Uriasposten og tre fodnotehenvisninger til Snaphanen, finder ministeren det ikke problematisk, at disse private websider på så spinkelt et grundlag udstilles på denne måde uden mulighed for at tage til genmæle, og hvilke forestillinger gør ministeren sig om, hvilke konsekvenser det kan få for folkene bag siderne, at de udstilles sådan?
(Spm. nr. S 533, skr. begr.).
12) Til undervisningsministeren af:
Kenneth Kristensen Berth (DF):
Hvilke krav mener ministeren man kan stille til lødigheden af danske undervisningsbøger, der anvendes i undervisningen i folkeskolen og gymnasiet, mener ministeren, at det er rimeligt, at forfattere til skolebøger politiserer i disse bøger, og hvad mener ministeren der kan gøres for at undgå dette?
(Spm. nr. S 534, skr. begr.).
13) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Kaare Dybvad (S):
Deler ministeren Socialdemokratiets syn på, at det skal være lettere at sætte kriminelle og utryghedsskabende lejere ud af deres almene bolig, som Socialdemokratiet foreslår i et nyt udlændingeudspil?
(Spm. nr. S 535).
14) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Kaare Dybvad (S):
Er ministeren enig i Socialdemokratiets ambition om, at ingen boligområder i fremtiden skal have mere end 30 pct. ikkevestlige indvandrere og efterkommere?
(Spm. nr. S 536).
15) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Er ministeren enig i, at trafikkapaciteten nu er så tæt på at være brugt op i Limfjordstunnelen, at der er behov for at etablere en ny tredje, vestlig Limfjordsforbindelse, og har ministeren en plan B, hvis det ene tunnelrør bryder sammen?
(Spm. nr. S 545).
16) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Bjarne Laustsen (S):
Mener ministeren, at det gør en forskel, hvis der bliver indført brugerbetaling på en ny Limfjordsforbindelse som foreslået af Venstre i Nordjylland, set i lyset af at Liberal Alliance vil afskaffe brugerbetalingen på alle faste broforbindelser i Danmark?
(Spm. nr. S 546).
17) Til transport-, bygnings- og boligministeren af:
Rasmus Prehn (S):
Er det udtryk for ministerens politiske holdning, når Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har sendt et forslag i høring, der fra 2025 fratager Vendsyssel gennemkørende intercitytog til København og bryder med aftalen om, at der skal være fjerntog, der forbinder Aalborg Lufthavn?
(Spm. nr. S 548, skr. begr.).