L 23 Forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber.

(Implementering af takstreformer i Øst- og Vestdanmark og mulighed for overdragelse af trafikkøberansvar m.v.).

Af: Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA)
Udvalg: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-10-2017
1. behandlet / henvist til udvalg 03-11-2017
Betænkning afgivet 07-12-2017
2. behandlet/direkte til 3. behandling 12-12-2017
3. behandlet, vedtaget 14-12-2017
Ministerområde:
Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Resumé:
Forslaget fastlægger en ensretning af priser inden for et trafikselskabs område og et fast prishierarki mellem standardbilletter, rejsekort og periodekort. Formålet er at skabe et logisk og overskueligt prissystem for kunderne. Forslaget er foranlediget af ikrafttrædelse af takstreformen Takst Sjælland og den forestående Takst Vest-reform.

Desuden kan Region Sjælland med forslaget overtage trafikkøberansvaret for betjening på jernbanestrækningen mellem Køge og Roskilde, og Region Midtjylland kan overtage trafikkøberansvaret for betjening på jernbanestrækningen mellem Skjern og Holstebro. Det sker på baggrund af den politiske aftale af 9. juni 2017 mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, DF, V, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 9 (EL), hverken for eller imod stemte 0.