L 82 Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfaglig studentereksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux) m.v.

(Indførelse af erhvervsområde, erhvervsområdeprojekt, undervisningstid, fordybelsestid m.v.).

Af: Undervisningsminister Merete Riisager (LA)
Udvalg: Undervisningsudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 09-11-2017
1. behandlet / henvist til udvalg 01-12-2017
Betænkning afgivet 23-01-2018
2. behandlet/direkte til 3. behandling 06-02-2018
3. behandlet, vedtaget 20-02-2018
Ministerområde:
Undervisningsministeriet
Resumé:
Lovforslaget er fremsat som et led i opfølgningen på en evaluering af eux fra marts 2017. De politiske partier bag aftalen om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser (Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti) er enige om at gennemføre de ændringer, som fremgår af lovforslaget.

Formålet med lovforslaget er bl.a. at øge sammenhængen og synergien i det enkelte eux-forløb mellem erhvervsfag og gymnasiale fag og at sikre eleverne øget undervisningstid med lærertilstedeværelse i de gymnasiale fag.

Med lovforslaget indføres et erhvervsområde og et erhvervsområdeprojekt i eux-forløb. Begreberne undervisningstid og fordybelsestid indføres også i eux-forløb, ligesom at undervisningstiden øges til ca. 1.675 timer, og at der i undervisningstiden vil indgå en pulje på 80 timer for den enkelte elev. Ligeledes får undervisningsministeren mulighed for at fastsætte regler om skolernes løbende evaluering af elevernes faglige udbytte af undervisningen, og der bliver krav om, at skolerne skal udarbejde en studieplan for undervisningen i de gymnasiale fag m.v. Endelig bliver prøve i skriftlig dansk på A-niveau obligatorisk.

Loven træder i kraft den 1. august 2018.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 104 (S, DF, V, EL, LA, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 5 (ALT).