L 73 Forslag til lov om sikkerhed for gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel

(gassikkerhedsloven).

Af: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-11-2017
1. behandlet / henvist til udvalg 16-11-2017
Betænkning afgivet 18-01-2018
2. behandlet/direkte til 3. behandling 23-01-2018
3. behandlet, vedtaget 25-01-2018
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Formålet med en lov om gassikkerhed er at sikre og opretholde det nødvendige sikkerhedsniveau for gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel af hensyn til sikkerheden for personer, husdyr eller ejendom.

Det overordnede formål med dette lovforslag er at modernisere og forenkle den gældende lov om gasinstallationer og gasmateriel med henblik på at gøre det nemmere at drive virksomhed i Danmark. Med lovforslaget opstilles rammerne for den gastekniske sikkerhed, hvilket skal minimere risikoen for forgiftning, eksplosion og brand. Den nye overordnede ramme for gassikkerhed ved gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel vil blive udmøntet i et nyt teknisk regelsæt i bekendtgørelser, der erstatter det gældende gasreglement.

Med lovforslaget er det desuden hensigten at gøre reguleringen digitaliseringsparat, så der bl.a. bliver mulighed for at foretage registersamkøring i kontroløjemed og for at udvikle og anvende digitale løsninger, der skal lette sagsbehandlingen og kommunikationen med Sikkerhedsstyrelsen og gasdistributionsselskaberne, der fører tilsyn på Sikkerhedsstyrelsens vegne.

Loven træder i kraft den 21. april 2018, dog afløser gasapparatforordningen gasapparatdirektivet den 21. april 2018.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 103 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.