L 69 Forslag til lov om ændring af lov om retshåndhævende myndigheders behandling af personoplysninger, lov om massemediers informationsdatabaser og forskellige andre love.

(Konsekvensændringer som følge af databeskyttelsesloven og databeskyttelsesforordningen samt medieansvarslovens anvendelse på offentligt tilgængelige informationsdatabaser m.v.).

Af: Justitsminister Søren Pape Poulsen (KF)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 63

Vil ministeren redegøre for, hvordan lovforslaget og ministerens udtalelser til Folketinget forholder sig til, hænger sammen med og er i overensstemmelse med, at forordningens artikel 13 og 14 fastslår, at ved videreanvendelse af oplysninger til andre formål end det oprindelige, skal borgeren oplyses forud for den videreanvendte databehandling, idet der henvises til, at artikel 13 og 14 fastslår, at ”Where the controller intends to further process the personal data for a purpose other than that for which the personal data were obtained, the controller shall provide the data subject prior to that further processing with information on that other purpose and with any relevant further information”? (http://www.privacy-regulation.eu/en/article-13-information-to-be-provided-where-personal-data-are-collected-from-the-data-subject-GDPR.htm og http://www.privacy-regulation.eu/en/article-14-information-to-be-provided-where-personal-data-have-not-been-obtained-from-the-data-subject-GDPR.htm).
Dato: 25-01-2018
Status: Endeligt besvaret
Emne: forvaltningsret og persondata
Dokumentdato: 16-03-2018
Modtaget: 16-03-2018
Omdelt: 16-03-2018

L68/L69 - svar på spm. 63 om, hvordan lovforslaget og ministerens udtalelser til Folketinget forholder sig til, hænger sammen med og er i overensstemmelse med, at forordningens artikel 13 og 14 fastslår, at ved videreanvendelse af oplysninger til andre formål end det oprindelige, skal borgeren oplyses forud for den videreanvendte databehandling, fra justitsministeren

63. Svar på spm. 63 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 25-01-2018
Modtaget: 25-01-2018
Omdelt: 25-01-2018

Spm. om, hvordan lovforslaget og ministerens udtalelser til Folketinget forholder sig til, hænger sammen med og er i overensstemmelse med, at forordningens artikel 13 og 14 fastslår, at ved videreanvendelse af oplysninger til andre formål end det oprindelige skal borgeren oplyses forud for den videreanvendte databehandling, til justitsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version