L 49 Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om efterskoler og frie fagskoler.

(Lempelse af bindinger i regelsættet om »Fælles Mål«).

Af: Undervisningsminister Merete Riisager (LA)
Udvalg: Undervisningsudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-10-2017
1. behandlet / henvist til udvalg 13-10-2017
Betænkning afgivet 28-11-2017
2. behandlet/direkte til 3. behandling 30-11-2017
3. behandlet, vedtaget 07-12-2017
Ministerområde:
Undervisningsministeriet
Resumé:
Lovforslaget er en opfølgning på en aftale mellem regeringspartierne (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om at reducere antallet af lovgivningsmæssigt bindende mål for undervisningen, så det i modsætning til i dag alene er målene for, hvad eleverne skal have tilegnet sig af kompetencer ved afslutningen af bestemte klassetrin (kompetencemål), og færdigheds- og vidensområderne, ud fra hvilke undervisningen skal tilrettelægges, samt opmærksomhedspunkterne, der er bindende, mens de underliggende færdigheds- og vidensmål gøres vejledende.

Lovforslaget indebærer dermed lempelser af bindingsgraden i regelsættet om Fælles Mål. Samtidig vil hierarkiet mellem de forskellige niveauer mellem målene fremstå tydeligere.

Loven skal træde i kraft den 1. december 2017.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 104 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.