L 42 Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af Danmarks undergrund og lov om etablering og benyttelse af en rørledning til transport af råolie og kondensat.

(Forbedret tredjepartsadgang i forbindelse med kulbrinteindvinding, reservationer af kapacitet og opkrævning af bidrag til afviklingsomkostninger i olierørledningen samt ny klageadgang i lov om etablering og benyttelse af en rørledning til transport af råolie og kondensat m.v.).

Af: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)
Udvalg: Energi- Forsynings- og Klimaudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-10-2017
1. behandlet / henvist til udvalg 12-10-2017
Betænkning afgivet 23-11-2017
2. behandlet/direkte til 3. behandling 28-11-2017
3. behandlet, vedtaget 30-11-2017
Ministerområde:
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Resumé:
Lovforslaget forbedrer muligheden for, at kulbrinteproducenter kan anvende hinandens anlæg (tredjepartsadgang), og skaber mere hensigtsmæssige incitamenter for investeringer og kapacitetsreservationer i olierørledningen i Nordsøen. Der indføres bl.a. regler, som forbedrer energi-, forsynings- og klimaministerens mulighed for at påvirke udbygninger af infrastruktur, så der kan tages større hensyn til den samfundsøkonomisk mest hensigtsmæssige udnyttelse af infrastrukturen.

Lovforslaget er en opfølgning på en aftale om udvikling af Nordsøen mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti fra marts 2017.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 89 (S, DF, V, LA, RV, SF og KF), imod stemte 15 (EL og ALT), hverken for eller imod stemte 0.