B 77 Forslag til folketingsbeslutning om præcisering af princippet for forældreinddragelse i sager om særlig støtte til børn og unge underlagt ekstrem social kontrol.

Udvalg: Social-, Indenrigs- og Børneudvalget
Samling: 2017-18
Status: Tilbagetaget

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 23-02-2018
Tilbagetaget 04-04-2018
Ministerområde:
Børne- og Socialministeriet
Resumé:
Beslutningsforslaget indebærer, at det præciseres over for kommunerne (bl.a. i vejledning nr. 3 til serviceloven), hvornår forældreinddragelse kan undlades i sager om ekstrem social kontrol, når hensynet til barnets eller den unges tarv taler for det. Desuden skal det præciseres over for kommunerne, hvornår en kommune kan undlade at give forældre aktindsigt i en underretning om ekstrem social kontrol af deres barn.

Baggrunden for beslutningsforslaget er, at det i dag ifølge forslagsstillerne er uklart, hvornår en kommune kan gå ind i en sag om eksempelvis social kontrol af børn eller unge uden at informere forældrene om, at en undersøgelse er igangsat. Ligeledes er det ifølge forslagsstillerne uklart, hvornår en kommune kan undlade at informere forældrene, såfremt forældrene anmoder om aktindsigt i en underretning om deres barn, som er underlagt ekstrem social kontrol.

Beslutningsforslaget blev tilbagetaget inden1. behandlingen efter ønske fra forslagsstillerne.