B 26 Forslag til folketingsbeslutning om, at beregninger og olieprisscenarier, der ligger til grund for fremtidige politiske aftaler, baserer sig på en forventning om, at Parisaftalens klimamål opnås.

Udvalg: Energi- Forsynings- og Klimaudvalget
Samling: 2017-18
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 03-11-2017
1. behandlet/henvist til udvalg 19-12-2017
Beretning afgivet 12-04-2018
Ministerområde:
Finansministeriet
Resumé:
Beslutningsforslaget pålægger regeringen at basere den skønnede olieprisudvikling, som danner grundlag for politiske aftaler m.v., på Det Internationale Energiagentur, IEA’s, 450 parts per million-olieprisscenarie. Efter forslagsstillernes vurdering baserer dette olieprisscenarie sig på en forventning om, at Parisaftalens klimamål opnås, mens det olieprisscenarie, regeringen hidtil har benyttet, baserer sig på, at Parisaftalens klimamål ikke opnås.

Udvalget afgav en beretning. Et flertal i udvalget (udvalget med undtagelse af DF) noterer med tilfredshed, at finansministeren under førstebehandlingen af beslutningsforslaget ikke var afvisende over for, at også andre IEA-olieprisscenarier, hvor man ser en fuld imødekommelse af Parisaftalen, fremover kan blive fremlagt i forbindelse med forhandlinger og politiske aftaler. Flertallet anerkender, at regeringen fremadrettet ikke vil ændre på grundforudsætningen i de kort- og mellemsigtede økonomiske fremskrivninger, men glæder sig over enigheden om, at også beregninger og olieprisscenarier, der baserer sig på en forventning om, at Parisaftalens klimamål opnås, fremover kan blive en del af forhandlingsgrundlag, der ligger til grund for aftaler, såfremt der er et ønske herom.