B 25 Forslag til folketingsbeslutning om bedre og enklere regler for klimatilpasning i kommuner.

Udvalg: Energi- Forsynings- og Klimaudvalget
Samling: 2017-18
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 03-11-2017
1. behandlet/henvist til udvalg 09-01-2018
Beretning afgivet 13-09-2018
Ministerområde:
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Resumé:
Beslutningsforslaget pålægger regeringen at genindføre 100-procentsmedfinansieringsordningen for klimatilpasningsprojekter i kommunerne. Derudover skal reglerne for medfinansieringsprojekter forenkles, og samspillet med det statslige forsyningssekretariat afbureaukratiseres. Endelig skal forsyningsselskaber have mulighed for at være udfører og bygherre, og finansieringsforholdene ved projekter for private fællesveje skal forenkles.

Udvalget har afgivet en beretning. Et flertal i udvalget (Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) ville ikke fastlægge en bestemt opfølgning på beslutningsforslaget, men ville afvente regeringens forslag til et hensigtsmæssigt regelgrundlag for vandselskabernes klimatilpasningsindsats, som forventes klar ved årsskiftet 2018/19.

Et mindretal i udvalget (Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) fandt det vigtigt snarest muligt igen at få sat gang i de billigere klimaprojekter uanset regeringens analyse, og at der derfor umiddelbart burde foretages en ændring af kravet om medfinansiering.