Aktstk. 133 Aktstykke om privat lejemål i kontorkomplekset Copenhagen Towers. Ørestad

Af: Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA)
Folketingsår: 2017-18
Status: Forkastet

Om aktstykket

Fremsat:
30-05-2018
Afgjort:
21-06-2018
Paragrafområde:
§ 28 Transport- og Boligministeriet
Afgørelse:
Forkastet på et møde den 21-06-2018. Et flertal i Finansudvalget (Socialdemokratiets, Dansk Folkepartis, Enhedslistens, Alternativets, Radikale Venstres og Socialistisk Folkepartis medlemmer) stemte imod aktstykket. Et mindretal i Finansudvalget (Venstres, Liberal Alliances og Det Konservative Folkepartis medlemmer) stemte for aktstykket.

Socialdemokratiets medlemmer af udvalget mener ikke at ministrene har kunnet belyse sagen fyldestgørende indenfor den til rådighed stående tid, herunder om Bygningsstyrelsen i tilstrækkeligt omfang har sikret sig, at der er tale om den bedste placering i forhold til pris og kvalitet. Derfor kan Socialdemokratiets medlemmer af udvalget ikke støtte aktstykket.

Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget kan ikke på det foreliggende grundlag stemme for aktstykket. DF finder det utilfredsstillende, at det ikke har været muligt, at få et samlet overblik over den nuværende økonomi i den gældende lejekontrakt i forhold til den nye lejekontrakt og det ændrede behov. Ligeledes finder DF, at prisen pr. arbejdsplads er høj i forhold til andre indgåede lejeaftaler på SKAT´s område.
Derudover har det geografiske afsøgte område for placeringen været for begrænset.
Desuden er det vigtigt, at staten altid skal indgå aftaler, som samlet set er det bedst opnåelige.

Enhedslistens medlem af udvalget finder, at Copenhagen Towers på det foreliggende beslutningsgrundlag fremstår som et dyrt lejemål med en høj kvadratmeterpris. Enhedslisten ønsker derfor, at der undersøges alternative muligheder.

Dokumentdato: 21-06-2018
Modtaget: 21-06-2018
Omdelt: 21-06-2018

Forkastet aktstykke

20171_aktstk_afgjort133.pdf