L 57 Forslag til lov om ændring af lov om ændring af adoptionsloven og lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning og forskellige andre love.

(Ikraftsættelse for Færøerne af visse bestemmelser i adoptionsloven).

Af: Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V)
Udvalg: Færøudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 09-11-2016
1. behandlet / henvist til udvalg 17-11-2016
Betænkning afgivet 07-12-2016
2. behandlet/direkte til 3. behandling 13-12-2016
3. behandlet, vedtaget 15-12-2016
Ministerområde:
Social- og Indenrigsministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at skabe mulighed for at sætte den ændring af adoptionsloven, der vedrører et nyt adoptionssystem for international adoptionsformidling, i kraft for Færøerne. Lovforslaget sættes i kraft for Færøerne efter anmodning fra landsstyreområdet for sundheds- og indenlandsanliggender på Færøerne.

Lovforslaget kan sættes i kraft for Færøerne ved kongelig anordning. Ikraftsættelsen af lovforslaget for Færøerne forudsætter imidlertid, at myndighedsstrukturen for Færøerne på adoptionsområdet opdateres, så den svarer til strukturen i Danmark i relation til behandlingen af klager over adoptionsafgørelser og tilsyn med adoptionsformidlende organisationer.

Denne opdatering af myndighedsstrukturen på Færøerne forudsætter bl.a., at en generel klagebestemmelse i en tidligere lov om ændring af adoptionsloven sættes i kraft for Færøerne, og at bestemmelsen i adoptionsanordningen for Færøerne om klage over afslag på godkendelse som adoptant ændres. Dette kan kun gennemføres, ved at social- og indenrigsministeren bemyndiges til ved kongelig anordning at sætte den pågældende klagebestemmelse i kraft for Færøerne og til at ændre bestemmelsen i adoptionsanordningen om klage over afslag på godkendelse som adoptant.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 111 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.