L 186 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om restrukturering og afvikling af visse finansielle virksomheder og forskellige andre love.

(Ændrede procedurer vedrørende nedskrivning og konvertering af kapitalinstrumenter m.m.).

Af: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-04-2017
1. behandlet / henvist til udvalg 20-04-2017
Betænkning afgivet 18-05-2017
2. behandlet/direkte til 3. behandling 30-05-2017
3. behandlet, vedtaget 01-06-2017
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Lovforslaget gennemfører en række ændringer på det finansielle område, som bl.a. skal sikre, at kreditinstitutternes ejere og kreditorer er de første til at bære økonomiske tab, når institutter afvikles. Finansiel Stabilitet får adgang til at tage højde for konkursretlige principper om modregning og omstødelse i forbindelse med restrukturering eller afvikling af institutter. Det skal medvirke til at sikre, at udbetalinger fra afviklingsformuen holdes på et minimum.

Lovforslaget gennemfører desuden en række mindre ændringer og præciseringer af de regler, som implementer EU’s direktiv om genopretning og afvikling af kreditinstitutter og investeringsselskaber (BRRD) i dansk ret. Ændringerne skal skabe grundlag for, at danske virksomheder ikke behandles anderledes end andre virksomheder inden for Den Europæiske Union, og at der skabes højere præcision i rollefordelingen mellem de involverede parter, end der er i dag.

Loven skal træde i kraft den 1. juli 2017.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 93 (S, DF, V, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 9 (EL), hverken for eller imod stemte 0.