L 108 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Overførsel af opgaver fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til Flygtningenævnet og Udlændingenævnet m.v.).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 15-12-2016
1. behandlet / henvist til udvalg 12-01-2017
Betænkning afgivet 07-02-2017
2. behandlet/direkte til 3. behandling 09-02-2017
3. behandlet, vedtaget 21-02-2017
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Med forslaget foreslås det at overføre en række klagesager, der i dag behandles af Udlændinge- og Integrationsministeriet, til henholdsvis Flygtningenævnet og Udlændingenævnet.

Formålet med lovforslaget er bl.a. at overføre konkrete klagesager fra Udlændinge- og Integrationsministeriets departement, således at departementet ikke træffer afgørelser i konkrete klagesager, og således at sager, der knytter sig til eller har lighed med de klagesager, som allerede i dag behandles af henholdsvis Flygtningenævnet og Udlændingenævnet, samles hos disse myndigheder. Det foreslås desuden at etablere klageadgang til Udlændingenævnet for visse sager, der behandles af Styrelsen for International Rekruttering og Integration i første instans, og som i dag ikke kan påklages til anden administrativ myndighed.

Derudover indeholder lovforslaget andre forslag, f.eks. at udvide kategorien af visumsager, der aktivt af udlændingen skal påklages til Udlændingestyrelsen, at formanden for Udlændingenævnet får ret til en genbeskikkelsesperiode på yderligere 4 år, og at regler vedrørende tilbagebetaling af gebyr og kompetencen til at behandle visse ansøgninger om opholdstilladelse til medfølgende familiemedlemmer til udlændinge med opholdstilladelse i Danmark overføres fra Udlændingestyrelsen til Styrelsen for International Rekruttering og Integration.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 88 (S, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 22 (DF), hverken for eller imod stemte 0.