B 122 Forslag til folketingsbeslutning om autorisationsordning for parkeringsselskaber og obligatorisk uddannelse af parkeringsvagter.

Udvalg: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget
Samling: 2016-17
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 31-03-2017
1. behandlet/henvist til udvalg 11-05-2017
Beretning afgivet 28-09-2017
Ministerområde:
Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Resumé:
Med beslutningsforslaget pålægges regeringen at indføre en autorisationsordning for parkeringsselskaber, bl.a. med etablering af et sæt minimumsregler for sagsbehandling, klageadgang m.m. Der skal desuden indføres krav om ren straffeattest for parkeringsvagter sammen med krav om, at parkeringsvagter skal bære uniform og tydeligt identitetskort. Samtidig indføres krav om fast aflønning af parkeringsvagter. Endelig skal der indføres en obligatorisk uddannelse for parkeringsvagter med gennemgang af lovgrundlag, herunder regler for skiltning, adfærdspolitik, konflikthåndtering, førstehjælp og håndtering af diverse forseelser.

Udvalget afgav beretning over beslutningsforslaget, hvori et flertal i udvalget (S, DF, EL, ALT og SF) er enige om at arbejde videre med en autorisationsordning for parkeringsselskaber, som minder om den, der eksisterer for vagtvirksomheder, hvor der i dag stilles en række krav til både virksomheden og dens personale, samt et obligatorisk kursusforløb for parkeringsvagter.