L 33 Forslag til lov om ændring af lov om luftfart.

(Fri adgang til og fra ankomst- og afgangsterminaler, trafikledelsesordninger på flyvepladsernes områder og opkrævning af betaling).

Af: Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V)
Udvalg: Transport- og Bygningsudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 29-10-2015
1. behandlet / henvist til udvalg 03-11-2015
Betænkning afgivet 15-12-2015
2. behandlet/direkte til 3. behandling 17-12-2015
3. behandlet, vedtaget 21-12-2015
Ministerområde:
Transport- og Bygningsministeriet
Resumé:
Lovforslaget lægger op til at give fri adgang for transport af personer til og fra flyvepladser (inklusive lufthavne) med offentlig adgang, herunder gratis parkering i mindst 15 minutter.

Flyvepladserne har fortsat mulighed for at organisere adgangen til og fra terminalerne, herunder at opkræve betaling. Transport- og bygningsministeren vil få hjemmel til at godkende eventuelle trafikledelsesordninger ud fra betingelser om, at det primære formål med sådanne ordninger er at forbedre opsamlingen og afsætningen af passagerer og udnyttelsen af flyvepladsens adgangsveje m.v.

Flyvepladserne bevarer ligeledes muligheden for at opkræve betaling fra virksomheder, der udfører erhvervsmæssig personbefordring. Virksomhedernes samlede betalinger må dog ikke overstige flyvepladsens samlede direkte omkostninger til etablering og drift af en betalingsordning.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 88 (S, DF, V, ALT, RV, SF), imod stemte 12 (LA, KF), hverken for eller imod stemte 9 (EL).