L 113 Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om individuel boligstøtte, integrationsloven og forskellige andre love.

(Kontanthjælpsloft, 225-timersregel, ferie til uddannelses- og kontanthjælpsmodtagere m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Samrådsspørgsmål D

Mener ministeren, at lovforslaget medfører bedre eller dårligere retssikkerhed for modtagerne af kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse? Der henvises især til høringssvarene fra Ankestyrelsen, Dansk Socialrådgiverforening, KL og Udbetaling Danmark, hvor det fremgår, at det vil være svært at gennemskue for borgerne om de får det, de har ret til, da ydelserne varetages af to forskelige instanser (kommunerne og Udbetaling Danmark), da mange borgere måned efter måned vil modtage foreløbige udbetalinger og efterreguleringer, og da der nu også skal træffes afgørelser om samliv for en stor gruppe enlige samboende ikke-forsørgere, der ikke tidligere har været udsat for dette, og da der iflg. ministeren ikke skal tilføres flere ressourcer til sagsbehandlingen.
Dato: 15-02-2016
Status: Besvaret
Emne: kontanthjælp og uddannelseshjælp
Afholdelse af samrådet: Beskæftigelsesudvalget 01-03-2016 kl. 12:00
Dokumentdato: 15-02-2016
Modtaget: 15-02-2016
Omdelt: 15-02-2016

Samrådsspm., om lovforslaget medfører en bedre eller dårligere retssikkerhed for modtagerne af kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse, til beskæftigelsesministeren

Samrådsspørgsmål (pdf-version)
Html-version
Samrådsspørgsmål (pdf-version)
Html-version