L 2 Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, integrationsloven og forskellige andre love.

(Indførelse af en integrationsydelse, ændring af reglerne om ret til uddannelses- og kontanthjælp m.v.).

Af: Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V)
Udvalg: Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget
Samling: 2014-15 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Samrådsspørgsmål A

Ministrene bedes redegøre for, hvordan de vurderer kritikken fra UNHCR af, at de tre lovforslag, L 2, L3 og L 7 ikke lever op til de krav om lige behandling af flygtninge og modtagerlandets egne borgere, der er fastslået i FN’s flygtningekonvention fra 1951 (jf. UNHCR’s høringssvar, UUI – L 2, bilag 7). Samtidig bedes ministrene redegøre for, hvordan de vil imødekomme kritikken fra UNHCR og bringe lovforslagene i overensstemmelse med flygtningekonventionen, og for, om regeringen finder grund til at lytte, når en FN-organisation påpeger, at en dansk lov eller et dansk lovforslag er i strid med Danmarks konventionsmæssige forpligtelser. Endvidere bedes ministrene forholde sig til de øvrige kritikpunkter i høringssvarene til de tre lovforslag, jf. UUI, L 2 bilag 7. BEU, L 3 – bilag 7. SAU L 7 – bilag 6.
Dato: 11-08-2015
Status: Besvaret
Emne: indvandrere og integration
Afholdelse af samrådet: Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 18-08-2015 kl. 15:00
Dokumentdato: 11-08-2015
Modtaget: 11-08-2015
Omdelt: 11-08-2015

Samrådsspm. om, hvordan de vurderer kritikken fra UNHCR af, at de tre lovforslag, L 2, L3 og L 7 ikke lever op til de krav om lige behandling af flygtninge og modtagerlandets egne borgere, der er fastslået i FN’s flygtningekonvention fra 1951, til udlændinge-, integrations- og boligministeren, beskæftigelsesministeren og skatteministeren

Samrådsspørgsmål (pdf-version)
Html-version